El Vendrell, 14 de setembre de 2022

Aquest proper divendres 16 de setembre, a les 20.30h, tindrà lloc l’acte inaugural i de presentació oficial de la recuperació dels esgrafiats de la façana de la Casa del Portal del Pardo que dona al carrer de les Quatre Fonts.

A banda dels parlaments institucionals, l’acte comptarà amb un espectacle audiovisual amb música en directe.

La Casa del Portal del Pardo és l’edifici més antic del municipi i la seva façana va ser revestida amb una rica ornamentació esgrafiada, que data de l’any 1786. Actualment l’edifici acull la seu de la Fundació Apel·les Fenosa i disposa de la categoria de BCIN.

Aquesta inauguració tanca la primera fase per a l’adequació i millora de la Casa del Portal del Pardo del Vendrell com a ampliació visitable del Museu Apel·les Fenosa, subvencionada per la Generalitat de Catalunya a través dels ajuts per al cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d'operacions en l'àmbit dels equipaments museístics, així com per l’Ajuntament del Vendrell.

En aquesta fase s'ha restaurat les terrasses que presentaven defectes, s’ha restaurat la gàrgola que perillava, s’han restaurat els esgrafiats de les façanes que donen al jardí, les del carrer Major i els de la façana Oest, s’han col·locat vidres protectors per visitar l’interior des de l’exterior, s’han condicionat tant el jardí i els elements d’alarmes i senyalització així com la torre medieval.
Així mateix, s’ha publicat un llibre sobre la història de la Casa del Portal del Pardo, que ha servit per estudiar les actuacions, i s’ha editat un llibre sobre la casa de l’escultor.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell