El Vendrell, 12 de setembre de 2022

El Vendrell ha tancat aquest passat cap de setmana el servei de socorrisme a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs), que ha anat a càrrec de l’empresa Rescatadores, en concret, des del 23 de juny fins a l’11 de setembre.

El servei de socorrisme aquàtic ha comptat amb un total de 26 persones, una ambulància, un quad, una moto d’aigua, una embarcació, un vehicle 4x4 i un servei de préstec de cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda.

La temporada s’ha tancat amb un total de 6.069 accions del servei, principalment de caire preventiu. Del conjunt d’actuacions destaquen, per exemple, els 21 rescats aquàtics, les 406 assistències sanitàries o els 4.598 avisos a banyistes i embarcacions en relació a actituds i situacions de risc. També s’han fet 150 advertiments per la presència de gossos a les platges.

Durant tot l'estiu, l’empresa Rescatadores ha dut a terme 120 banys assistits amb les cadires amfíbies, a més d’ajudar a banyar-se a usuaris de diverses associacions de persones amb discapacitats.

Així mateix, durant tota la temporada d’estiu els socorristes s’han fet càrrec de la senyalització de l’estat de la mar amb la col·locació de les banderes, que en un 78% dels dies ha estat de color verd i el 20% de color groc. Tan sols s’ha hagut d’hissar la bandera vermella en dues ocasions, per l’estat de la mar o per tempesta elèctrica.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha destacat que “el més important d’aquesta temporada d’estiu és que no hi ha hagut cap persona ofegada a les nostres platges, que és el principal objectiu del servei de socorrisme”.



©2019 Ajuntament del Vendrell