El Vendrell, 8 de setembre de 2022

El Vendrell s'adhereix al Cicle Gaudí, el cicle de cinema en català, que recuperarà l'essència del Tívoli com a sala de cinema. Aquest espai emblemàtic del municipi va ser durant molts anys el cinema on, grans i petits, podien gaudir de la projecció de les pel·lícules, així com del fet social que implicava anar al cinema.

A partir d'aquest setembre, doncs, el Tívoli tornarà a acollir una programació de cinema, en aquest cas, del Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, que constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta diverses pel·lícules de producció catalana al llarg de l’any, a un centenar de poblacions de tot el territori.

La programació al Vendrell s'estrenarà el dia 15 de setembre, amb 'Escape Room', que comptarà amb la presència del seu director, Héctor Claramunt, amb qui, al final de la projecció, es podrà mantenir una xerrada al voltant del film.

'Toscana', de Pau Durà, serà la propera projecció, el 20 d'octubre, seguit de la premiada 'Alcarràs, de Carla Simón, el 17 de novembre. El cicle finalitzarà el 15 de desembre amb 'La voluntària', de Nely Reguera.

Les sessions seran a les 20 h, amb un preu general de 4,50 €, 3 € pels usuaris de Carnet Jove, Federació d’Ateneus i Biblioteques del SLP del Baix Penedès de Catalunya, i 2x1 amb el Club la Vanguardia.

Les entrades es posen a la venda a partir d'aquest divendres dia 9 de setembre, a les 10 h, tant a la web www.temporada.cat com de forma presencial, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals. 

L'adhesió al cicle es presentarà al Vendrell el proper dimarts 13 de setembre, a les 19 h, a l'Auditori del Tívoli, on també es farà públic la realització d'un nou programa a Televisió El Vendrell. L'espai, que porta per nom 'Reviu', s'estrenarà a l'octubre i està dirigit pel periodista vendrellenc Marc Guitart. El programa inclou una desena de reportatges de fets històrics del Vendrell, explicats a través de persones vinculades amb els fets en concret. Dos dels programes estan dedicats als inicis del cinema al Vendrell, i repassarà la vida del Centro Vendrellense, que va ser el primer espai en projectar cinema, seguit del Tívoli, el Casal Familiar i el Brisamar. El mateix dimarts dia 13 es podrà veure una preestrena d'aquests dos programes, que aniran acompanyats d'una presentació-conferència a càrrec de Marc Guitart, director i guionista; Carlota Baldrís, mestra i ex-directora de l’Escola Municipal de Música Pau Casals; i Joan Miró i Jaume Nin 'Clavetaire', membres de la Comissió de Patrimoni Cultural del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell