El Vendrell, 8 de setembre de 2022

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell es celebrarà enguany del 26 de setembre al 2 d’octubre. Aquesta tradicional trobada torna després de 2 anys d’aturada a causa de la pandèmia de la Covid 19 i ho fa amb ganes de ser un reconeixement a la gent gran del municipi i d’oferir activitats que promoguin un envelliment actiu i saludable.

En paraules de la regidora de Gent Gran, Montse Martín, “estem molt contents de poder programar de nou la Setmana de la Gent Gran perquè és una manera d’homenatjar i reconèixer la nostra gent gran, que ho va passar molt malament durant la pandèmia i que realment necessitava tornar a sortir, a compartir i a fer actes de germanor com aquests”.

La Setmana de la Gent Gran torna aquest any amb activitats noves. Una d’elles és la que donarà inici al programa d’actes. Serà el dilluns 26 de setembre, a les 18h, a la Plaça Nova, quan es farà un pregó inaugural, de caire intergeneracional, i tot seguit, un refrigeri.

Dins del programa d’actes, en destaca també com a novetat la celebració de tres dinars de germanor als tres esplais de gent gran del municipi. Així, el dia 27 de setembre es farà una paella popular a l’Associació de Jubilats i pensionistes dels barris marítims, el divendres 30 de setembre, se’n farà una altra a l’Associació de Jubilats del Vendrell de l’Esplai del Tívoli i el dissabte 1 d’octubre, una altra a l’Associació de Gent Gran del Tancat.

Com ja és tradicional, la Setmana inclourà també diverses xerrades sobre temes d’interès per a la gent gran. Enguany, per exemple, se n’ofereix una sobre “Esport i salut pera la gent gran”, a càrrec del programa “La Gent Gran es mou” del Patronat d’Esports del Vendrell (27 de setembre), una titulada “Fer anys és obligatori, fer-se vell és opcional” a càrrec de la Comissió Comunitària de l’ABS del Vendrell (29 de setembre) i una tercera sobre “La seguretat en les persones grans” a càrrec dels Mossos d’Esquadra (30 de setembre).

Altres activitats d’enguany seran una exhibició de dansa de de l’Escola de Ball Míriam Buitrago (1 d’octubre, 19h, davant Esplai del Tancat); rutes guiades pel Coma-ruga i pel Vendrell (27 de setembre i 29 de setembre, respectivament), una visita a la botiga de Cal Figueres (28 de setembre) o tallers de memòria (28 de setembre a l’esplai de Coma-ruga i 29 de setembre a l’esplai del Tancat).

La Setmana s’acabarà el 2 d’octubre amb el dinar de celebració de les Noces d’Or de les parelles que han complert 50 anys de casats durant els anys 2020, 2021 i 2022.

Tots els actes de la Setmana de la Gent Gran són gratuïts.

Programa d'actes



©2019 Ajuntament del Vendrell