El Vendrell, 6 de setembre de 2022

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha fet valoració de la campanya turística des de Setmana Santa fins al passat mes d’agost.

Primer de tot, ha posat de relleu les activitats organitzades per l’Oficina de Turisme del Vendrell, que es van iniciar per Setmana Santa amb un cerca d’ous de Pasqua als jardins de l’Alberg de Coma-ruga, el coneixement de la vida dels ratpenats i caminades.

A l’estiu, hi ha hagut el Planet Family, un espai familiar amb activitats lúdiques; l’Aula Aquàtica de la Reserva Marina de Masia Blanca, que ha tingut més visites per la seva nova ubicació al passeig Marítim; activitats esportives a la platja; en col·laboració amb el Consell Esportiu del Baix Penedès, volei i tennis platja, entre d’altres esports; rutes saludables; nit d’amfibis; caminada amb mascotes, i el Circus Parade que, del 18 al 21 d’agost, va tenir una molt bona acollida i s’espera poder repetir el proper any.

Durant els caps de setmana d’aquest mes de setembre està programat de continuar fent activitats esportives i de salut a la platja. També es farà l’activitat del coneixement de la vida dels ratpenats (9 de setembre), rutes saludables (9 i 16 de setembre) i una sortida amb mascotes (23 de setembre).

I fins a final d’any hi ha previst seguir realitzant zumba i pilates cada dissabte al matí al costat del Riuet de Coma-ruga, caminades, marxa nòrdica, descobriment dels colors de la tardor, conèixer l’anellament d’aus, entre d’altres activitats que s’aniran anunciant properament.

En segon lloc, Bárbara Peris ha donat dades sobre l’ocupació en establiments turístics. S’ha notat una recuperació des de l’obertura d’alguns hotels ja des del mes de febrer, que van acollir turisme de gent gran i de termalisme social. Altres hotels han recuperat l’activitat de grups i empreses i allargaran la temporada. En aquest sentit, alguns es mantindran oberts fins al final d’octubre i d’altres fins al novembre. D’altra banda, els càmpings ja tancaran al començament d’octubre després d’obrir una mica abans de Setmana Santa. I la casa rural de Sant Vicenç poble estarà oberta tot l’any.

Per Setmana Santa l’ocupació turística va ser d’entre el 70% i el 93%; al juliol entre el 65% i el 95%; i a l’agost els hotels van estar per sobre del 90%, algun arribant al 100%, la casa rural del Sant Vicenç poble al 100%, i els càmpings entre el 70% i el 100%.

La majoria de visitants són turisme familiar procedents de l’estat espanyol, però s’han recuperat d’estrangers com holandesos, francesos i alemanys.   

La regidora de Turisme i Platges ha destacat que “en general, les dades d’ocupació han estat millors que en els dos anys anteriors i en algun cas fins i tot que al 2019, abans de la situació de pandèmia”.



©2019 Ajuntament del Vendrell