El Vendrell, 23 d’agost de 2022

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’ampliació de l’illa de vianants pel barri de França (Pont de França, Plaça de França i Cristina Baixa), a l’altra banda de la riera de la Bisbal i fora del casc antic, i que donen resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona. Aquestes obres contemplen també la renovació i soterrament dels serveis (aigua, llum, gas, telecomunicacions) i construcció de la xarxa de pluvials.


Les obres han de durar uns 8 mesos i estan finançades amb Fons Europeus Next Generation, amb un cost total d’1.5 milions.


L’ampliació de l’illa de vianants continua amb la transformació urbana que durant aquest mandat ha impulsat el govern municipal amb la peatonalització del carrer Dr. Robert i de les 4 Fonts amb l’objectiu de prioritzar la mobilitat sostenible (a peu i en bicicleta), i dinamitzar i potenciar el comerç i el patrimoni cultural.


A més, aquestes obres donen resposta a una reivindicació històrica per facilitar la mobilitat i seguir apostant per la transformació urbana del Vendrell.

El nucli urbà del Vendrell està dividit per la riera de la Bisbal, que actua com una barrera entre les dues meitats i dificulta la comunicació. Aquest projecte de peatonalització té com a objectiu facilitar aquesta comunicació, connectant el centre històric amb els barris de més recent urbanització de França, Tancat i Mas d’en Gual, i amb els serveis ubicats en aquests barris; zona educativa, equipaments esportius, Centre d’Atenció Primària, jutjats, etc.
La peatonalització manté el disseny del carrer de les 4 Fonts, amb la mateixa rajola de color terra al centre per marcar el camí històric que sortia des del Portal del Pardo, passava pel Pont de França i continuava pel carrer Cristina Baixa. Aquest camí segueix el traçat de la que va ser la Via Augusta de l’època romana, el camí reial de l’època medieval i la carretera Barcelona-Tarragona (N-340) d’època contemporània.

Un cop finalitzades les obres, la circulació de vehicles privats al carrer Cristina Baixa es limitarà només als veïns.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, comenta “amb aquesta ampliació de l’illa de vianants continuem amb el projecte de transformació urbana impulsat en aquest mandat, cohesionant les dues meitats del nucli del Vendrell, donant prioritat a la mobilitat sostenible i renovant els serveis soterrats”.

 

 

L’actuació  “Conversió en zona de vianants del c/ Cristina Baixa, del Pont de França i els seus accessos” s’emmarca al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea –  

 

logos next generation

 



©2019 Ajuntament del Vendrell