El Vendrell, 16 d’agost de 2022

Del 19 d’agost al 15 d’octubre la Sala Portal del Pardo acollirà l’exposició “Diàleg amb la pintura” de Carme Bassa.

L’artista explica que la tècnica de l’encàustica, a base de cera d’abella, resina i pigment, li ha permès, a través de la seva antiguitat i textura, expressar un discurs contemporani, amb capacitat de síntesi per transmetre l’essència. Els símbols, que es van repetint i evolucionant, li permeten desenvolupar un diàleg amb la pintura:

 

- Les deesses, que representen el valor de la dona i la seva reivindicació.

- La naturalesa, que apareix plasmada constantment.

- Els estris quotidians que, en plasmar-los en un quadre, en destaca la seva importància i utilitat i els ret un reconeixement i homenatge.

- Les portes, que parlen dels salts evolutius personals.

- El desconegut, que es descobreix per modelar-lo d’una forma poètica.

L’obra de Carme Bassa traspassa fronteres i ha estat exposada a galeries de França, Alemanya, Itàlia o als Estats Units, entre d’altres. També, part de la seva obra decora espais de la sèrie de TV3 “Com si fos ahir”. El seu vincle amb la televisió ja va començar el 1999, i ha col·laborat amb sèries com “Nissaga, l’herència”, “Laberint d’ombres”, “El cor de la ciutat” i “La Riera”.

L'exposició s’inaugurarà el divendres 19 d’agost, a les 19 h, i es podrà visitar de dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i  de 17 h a 20 h (festius tancat).



©2019 Ajuntament del Vendrell