El Vendrell, 20 de juliol de 2022

Tot a punt perquè el Temporada segueixi amb la seva activitat, en la modalitat més estiuenca. D'aquesta manera, la programació de l'agost es repartirà entre el cicle de Música a la Vila, i els concerts a l'Auditori, després del Festival Internacional de Música Pau Casals, que finalitza el 22 de juliol a l'Auditori Pau Casals.

La programació s'iniciarà el dimecres 3 d'agost, amb el tradicional 'Música a la Vila'. El primer grup que actuarà a la plaça del Tívoli del Vendrell serà protagontizat per Francesc Sans. Després d’un llarg bagatge escampant notes arreu del país, Europa, els Estats Units i l’Àfrica, Francesc Sans treu a la llum el seu primer treball discogràfic, un reflex del que és i del que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades, però amb unes branques que van d’aquí cap allà, sense complexes. I així és com neix L’infinit, un recull de tonades tradicionals, pròpies o versionades amb olor de terra, de la nostra terra, i amb color mediterrani.

El dimecres 10 seguirà el Música a la Vila amb les Marala: Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans. 'A trenc d’alba' és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren la mirada cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins.

El dissabte 13, l'Auditori Pau Casals acollirà els Barcelona Gospel Messengers. 'Dance!' és el títol del nou espectacle d'aquesta divertida formació on, des de l’òptica del gòspel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown.

Les immortals cançons de Marvin Gaye, Lionel Richie, Stapple Singers, Stevie Wonder, The Tempations, The Commodores, Bill Withers, The Jackson 5, Barry White, Kool & the Gang, etc. s’actualitzen ara amb el color sonor i l’energia dels Messengers i els arranjaments originals del seu director, Ramon Escalé, combinant tradició i modernitat, gòspel i funk, tendresa i contundència, respecte i risc.

El dimecres 17 la plaça del Tívoli serà l'escenari de l'espectacle 'La gravetat de Coloumb'. La proposta de Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté vol recollir i reivindicar els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l’envelat i fer-los un homenatge sense por d’incorporar noves sonoritats, textures o harmonies, que permetin empatitzar en ple segle XXI.
Tot això ha quedat impregnat en el seu primer disc E pur si balla (ADEP, 2021) en què recullen els millors temes que han anat coent durant un any fins que han agafat el so i l’aire que hi volen donar.

El dissabte 20 d'agost l'Auditori Pau Casals posarà fi al seu cicle d'estiu amb Drop Collective, una formació que fusiona la música jamaicana i el jazz a través d’un repertori d’arranjaments originals. El seu directe és vibrant i festiu, on hi sonen els temes del disc, altres de nous i inèdits, i arranjaments exclusius de l’actuació en viu, tot incorporant temes mítics de l’estil.
Come Shine (Brixton Records, 2021) és el nou àlbum del col·lectiu que es consolida amb 6 anys als escenaris.

El punt i final del Música a la Vila serà el dimecres 24, amb Riu X, '10 anys de folk'.
RIU segueix celebrant 10 anys de vida amb RIU X, un espectacle que repassa una dècada de concerts, gires, produccions i quatre discs. RIU són una realitat ben arrelada, amb un directe enèrgic, sensible i al qual ara hi afegeixen la força i la potència de la bateria.
Acordió, violí, flautes, gaites, veus, guitarra, bouzouki, contrabaix i bateria sonen amb la força i la canya de RIU, que s'estima la tradició dels Països Catalans i la serveix amb la seva fórmula que mira a l'Atlàntic des del Mediterrani. Tot un segell que defineix el seu so i el fa únic.
En cas de pluja, els concerts de Música a la vila es realitzarien a l'Auditori del Tívoli.

Les entrades pel Temporada d'estiu es posen a la venda a partir d'aquest divendres dia 22, a les 10h, tant a la web www.temporada.cat com de forma presencial, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Les entrades es podran seguir adquirint en aquest equipament els divendres (no festius) de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.



©2019 Ajuntament del Vendrell