El Vendrell, 19 de juliol de 2022

El setembre de 1955, Camilo José Cela va visitar a Santiago Padrós, reconegut artista del mosaic, a la casa d’estiueig que aquest tenia a Coma-ruga. Un indret que juntament amb la platja de Sant Salvador, on tenia la seva casa el mestre Pau Casals, actuava com a focus de creació artístic.

D’aquella trobada queda constància gràcies a una fotografia en la que hi apareixen Cela i Padrós, i que va ser realitzada a l’interior de l’Hotel Brisamar, a tocar de la platja i el riuet. Prenent com a punt de referència aquella trobada, el passat 25 de juny, en el marc de la mostra T’Estiu organitzada per l’Ajuntament del Vendrell, es va celebrar una tertúlia literària en el mateix edifici. En aquesta ocasió, les protagonistes van ser un seguit d’autores i autors que durant els darrers anys han anat publicant obres literàries de diferents gèneres -poesia, narrativa, contes- i que tenen certa vinculació amb Coma-ruga, ja sigui perquè hi viuen o bé perquè hi estiuegen.

L’obertura l’any 2019 de la Sala de Lectura de Coma-ruga ha estat, així mateix, un equipament que ha actuat com a punt de trobada per algunes d’aquestes autores, contribuint, amb la seva activitat, a mantenir la capacitat de generació creativa que des de la visita Cela fins a l’actualitat continua mostrant aquest marítim enclavament.

Com a complement de la tertúlia, la Sala de Lectura de Coma-ruga acull, durant l’estiu, una mostra amb una selecció de llibres d’aquest col·lectiu d’autores, així com retalls de premsa sobre la relació que van mantenir l’escriptor i el mosaïcista.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell