El Vendrell, 19 de juliol de 2022

El passat divendres 15 de juliol, a la tarda, a La Fusteria del c/ Major, es va inaugurar la Botiga de Santa Anna, un acte en el qual es va aprofitar per presentar el programa d’actes de la Festa Major del 2022, que enguany té el lema “Peta-ho”, i per desvetllar que la pregonera serà la mestra Anna Ibarz, una persona molt vinculada amb el teixit associatiu de la vila i que ha col·laborat en diversos actes i publicacions de la Festa Major.

Aquest acte va ser el tret de sortida dels actes previs d’entre els quals cal destacar el nomenament del Portants d’Honor de Santa Anna, que són Montserrat Caralt Güixens i Francesc Guinovart Aymerich.

MONTSERRAT CARALT GUIXENS

Recentment se li ha atorgat el 10è premi Teresina Martorell pels seus 44 anys de trajectòria.
És impulsora del Premi Teresina Martorell, instituït el 1996, per recuperar i divulgar la memòria de les dones en la història del Vendrell i també promotora del nom de l'Escola Teresina Martorell.
Sempre ha estat molt lligada a la Parròquia, tant a la del Vendrell com a catequista, i a la de Sant Vicenç de Calders com a membre del Consell Parroquial de l'Església, i també col·laborant amb la festivitat de Corpus.

FRANCESC GUINOVART AYMERICH

Membre de la comissió de Reis, dibuixant durant molts anys de la falla de la Plaça Vella. Jugador i membre de la secció de futbol del Club d’Esports Vendrell. Membre de la junta de la Lira Vendrellenca i membre de la junta del CIT.

Pel que fa al programa d’actes, el 26 de juliol, Santa Anna, es mantenen els actes habituals amb les matinades, la cercavila de grups de cultura popular, els versos dels Diables, els castells, la cercavila de foc i l’encesa del campanar, entre d’altres. I el 27 de juliol, Santa Anneta, els protagonistes seran els nens i les nenes de les entitats de cultura popular de la vila que realitzaran els mateixos actes del dia anterior adaptats al format de grups infantils.

Els Administradors de Santa Anna han presentat com a novetat l’organització d’una Escape Room pels carrers del Vendrell durant els quatre dies de la Festa Major. Al programa d’actes hi ha un codi QR que s’activarà el 25 de juliol, Sant Jaume, per poder començar a fer una gimcana amb pistes. I la Festa Major s’acabarà el 28 de juliol, Dia del Gos, amb el Ball de Malcasats i l’encesa del quilòmetre de traca com a actes més destacats.

La resta d’actes són molts i variats i es poden consultar al programa d’actes que es pot trobar a la Botiga de Santa Anna, juntament amb tot el marxandatge relacionat amb la Festa Major, i al web municipal.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha destacat que “es tracta d’una Festa Major molt esperada després de dos anys de pandèmia i, en aquest sentit, agraeixo la feina feta pels cinc administradors i administradores de Santa Anna, que ara només falta gaudir-la tornant a trobar-nos als carrers i places de la vila”.

Foto: RAMON COSTA



©2019 Ajuntament del Vendrell