El Vendrell, 15 de juny de 2022

El Club de Lectura del Vendrell, el més antic de la demarcació de Tarragona, es va formar el 2002 a l’antiga Biblioteca Popular, conduit des dels inicis per la professora Neus Oliveras i impulsat i coordinat per la Biblioteca Pública Terra Baixa.

De bon començament, es va optar per un nivell de qualitat i diversitat -des d’autors clàssics a actuals-. També ha comptat amb els projectes d’Espais Escrits, “Lletres en Viu”  de la Institució de les Lletres Catalanes i Llegir el Teatre del TNC. A més a més de tenir la presència d’escriptors i escriptores, una de les seves singularitats ha estat  una visita literària-cultural al final de curs: Espai Betúlia (Badalona), itinerari Brossa, Museu Víctor Balaguer, Museu Cañas, etc. I especialment, la creació d’itineraris popis: Joan Perucho i Albinyana, Noucentisme (100 anys de la Biblioteca Popular), Fenosa i la literatura o enguany a Sant Vicenç de Calders. A part també s’han tractat altres temes relacionats amb exposicions com la literatura de viatges, art amb Joan Descals, poesia de Joan Vinyoli, entre d’altres.

Al llarg dels anys moltes i diferents persones han anat compartint i gaudint del Club de Lectura, essent entre 40 i 60  els membres que l’integren,  i el nombre de títols que s’han llegit  és d’uns 180. A part d’estimular  lectures, comprendre literatura, fer volar la imaginació, llegir és també compartir experiències, emocions i fer-nos més lliures, en definitiva, ampliar horitzons.



©2019 Ajuntament del Vendrell