El Vendrell, 8 de juny de 2022

La reunió dels membres de l’Associació, celebrada a Caldes d’Estrac, ha servit per aprovar el pressupost i acordar les accions de promoció dels recursos termals dins i fora de Catalunya

La reunió de l’Associació de Viles Termals de Catalunya, celebrada divendres 3 de juny a Caldes d’Estrac, va fixar els principals objectius de l’entitat pels propers mesos. A grans trets, aposta per posicionar el caràcter i el valor de les aigües mineromedicinals, promocionar els recursos turístics i termals de les viles i, finalment, crear una plataforma i/o grup d’influència per defensar els interessos d’aquest sector clau en àmbits com el sanitari o el turístic. La trobada es va dur a terme en aquest municipi del Maresme coincidint amb la Fira Aqua Calida.

La reunió va donar el vist i plau el pressupost anual de l’Associació i va servir per concretar dues de les accions més immediates que es duran a terme. Primer, participar a Termatalia, la Fira Internacional del Turisme Termal, Salut i Benestar, que se celebrarà a Ourense el 29 i 30 de setembre. D’aquesta manera, l’Associació de Viles Termals disposarà d’un estand promocional amb informació sobre els punts d’interès i l’oferta turística dels municipis agrupats. Paral·lelament, des de l’associació es participarà activament en el programa de ponències del Congrés Internacional sobre Aigua i Salut, que se celebra també en aquest municipi gallec. En els dos casos, l’objectiu és donar a conèixer les viles termals i incrementar el seu posicionament dins de l’àmbit del termalisme.  

D’altra banda, aquest 2022 l’Associació actualitzarà el material gràfic i el banc d’imatges que es té dels municipis que formen part de l’entitat (que són gairebé tots els que tenen aigües termals a Catalunya).

La reunió també ha servit per posar damunt la taula algunes de les accions per a dur a terme des de l’Associació. Entre d’altres, dissenyar una ruta de viles termals catalanes; editar un catàleg de recursos termals de Catalunya amb un inventari dels actius termals existents; crear un Club Termal que permeti disposar d’un passaport de termalista; o bé, instaurar un Dia Termal de Catalunya que serveixi per dur a terme unes jornades de portes obertes i activitats gastronòmiques.

Sobre l’Associació de Viles Termals de Catalunya

Actualment, l’Associació de Viles Termals de Catalunya la presideix l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i en formen part el Vendrell (Baix Penedès), Baix Pallars (Pallars Sobirà), Caldes de Malavella (La Selva), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Caldes d’Estrac (Maresme), La Garriga (Vallès Oriental), Les (Vall d’Aran), Gandesa (Terra Alta), Montbrió del Camp (Baix Camp), Naut Aran (Vall d’Aran), Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Santa Coloma de Farners (La Selva), Sant Hilari Sacalm (La Selva), Vall de Boí (Alta Ribagorça) i Vallfogona de Riucorb (Conca de Barberà).

L’Associació té la voluntat de convertir-se en un espai comú de coneixement i treball entre els diferents municipis amb aigües termals i per aconseguir un desenvolupament sostenible del termalisme a Catalunya. L’objectiu és desenvolupar de forma coordinada els recursos existents, entorn de les aigües minerals i termals, i potenciar-los amb actuacions de promoció i desenvolupament.



©2019 Ajuntament del Vendrell