El Vendrell, 30 de maig de 2022

Torna el Festival En Veu Alta, un certàmen cultural d'àmbit penedesenc, i Priorat, que aquest 2022 arriba a la seva 18a edició. Seran un total de 79 espectacles de narració oral, concerts i xerrades, del 3 al 26 de juny, repartits en més de 30 municipis.
La inauguració d'enguany serà al Vendrell, el dia 3, a la plaça annexa a l'Auditori Pau Casals. Serà a càrrec de MARTHA ESCUDERO, ASSUMPTA MERCADER, YOSHI HIOKI, LAIA PEDROL, JUANAN RODRÍGUEZ, JORDINA BIOSCA i DAVID GARCÍA, en un espectacle titulat '6 eren 6+1'. Un acte que consistirà en un passeig i tast per part de diferents veus narratives procedents tant del territori com de punts més llunys d'arreu del món.
Dirigit a un públic adult, la inauguració començarà a les 19,30 h, amb els parlaments, i a partir de les 20h iniciarà l'espectacle.

La programació al Vendrell seguirà el dimarts dia 7, a les 20h, al jardí del Museu Deu, amb JOAN VÁZQUEZ i MARC SAMBOLA, que interpretaran 'Ocaña, reina de Las Ramblas'.
Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna per explicar de nou la seva història.

El Festival EVA tancarà el seu pas pel Vendrell el dijous 9 de juny, a les 20h, al jardí del Museu Deu, amb 3 narradors gallecs, CELSO, GUTI i QUICO (Celso Fernández Sanmartín, José Luis Gutiérrez “Guti” i Quico Cadaval), que narraran històries que han anat heretant de la cultura oral, sobretot per part dels seus avantpassats, d'aquelles persones grans que escolten i transmeten històries amb un llegat molt important.
Quico Cadaval ha estat Premi Cultura Gallega de les Arts Escèniques 2011 i Premi MAX Mejor autoría teatral en gallego de la XIV edició 2011.



©2019 Ajuntament del Vendrell