El Vendrell, 23 de maig de 2022

Del 27 de maig al 30 de juliol la Sala Portal del Pardo acull dues noves exposicions. D’una banda, s’hi podrà visitar la mostra “Vistes des de l’Hemisferi dret”, amb pintures de Paco Minuesa Valdés, i de l’altra, “Essencials (...)”, amb els microrelats dels 15 alumnes d’ESO i de batxillerat premiats al concurs “Tu ets essencial” celebrat per Sant Jordi.

“Vistes des de l’Hemisferi dret”

Tal i com explica el propi artista, l’exposició té la voluntat de mostrar un recull de pintures que són el fruit de la seva observació de la vida aplicant un sentit, a vegades crític, d’altres irònic, però sempre amb la voluntat de fer-ho amb tendresa i sentit de l’humor.

Segons Minuesa, el procés creatiu seria, després de la reflexió, la construcció gràfica de les idees expressant de forma subjectiva l’objectiu. És per això que pretén, segons explica, fer parlar l’hemisferi dret del cervell i esperar de la persona espectadora crítiques, complicitats o coincidències.

Paco Minuesa Valdés va néixer a Beas de Segura (Jaén) l’any 1955 i resideix actualment al Vendrell. És graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics. Professor de l’Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès del 1977 al 2015. Il·lustrador del diari El País del 1991 al 2006. Ha sigut coordinador del Departament municipal de Tallers Monogràfics d’Art de Sant Cugat, entre el 2015 i el 2020. Ha realitzat diverses mostres de pintura arreu d’Europa i a EEUU.

L’exposició “Vistes des de l’Hemisferi dret” s’inaugurarà el divendres 27 de maig a les 18h. Es podrà visitar de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. (Festius tancat)

Essencials (...)

La Sala Portal del Pardo segueix mantenint el seu compromís amb la creació artística i es reivindica presentant ESSENCIALS (...). Enguany, una acció artística que neix del projecte TU ETS ESSENCIAL (...), el certamen literari de microrelats celebrat per Sant Jordi per estimular la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els més joves i que va rebre un total de 293 propostes. L’art ajuda a repensar el món, sacsejant les neurones, reflexionant sobre els moments de dubtes i les incerteses.

L’exposició és un espai d’intercanvi i de reflexió, per explorar i aprendre, liderat per quinze ESSENCIALS (...) i on es posa de manifest la capacitat de la cultura, l’art i les lletres per crear nous imaginaris, un motor de canvi.

Cal recordar que, per exemple, l’any passat ESSENCIALS (…) va ser una acció artística per deixar testimoni de com el coronavirus ens va capgirar les vides.

Els nois i noies que presentaran aquests propers mesos al Pardo els seus microrelats són Sofia M. Alonso Pruteanu; Nailah Ahmed Güell; Paula Díaz Alonso; Lucía Canal Dueñas; Jan Rossell Hass; Irene Fernández Díaz; Júlia Cuen Trayner; Hoda Zafzafi El Araj; Lucía Fernández Pérez; Irene Llobet, Escolà, Aleix García Ramírez; Yaritza Castillo Bustamante; Berta Izquierdo Cabau; Salvador Rodríguez Morales i Aniol Vidal Ferré.

L'exposició s’inaugurarà el dissabte 28 de maig, a les 12h i es podrà visita de dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h (festius tancat).

Per a més informació: Àrea de Comunicació. Tel. 97716 64 71 (62)



©2019 Ajuntament del Vendrell