El Vendrell, 10 de maig de 2022

El 41è Festival Internacional de Música Pau Casals posa l’accent a la vida de Pau Casals al Vendrell

El Festival celebra la seva 41a edició entre el 9 i el 22 de juliol al Vendrell Bernard Meillat, director artístic del Festival, destaca les actuacions dels violoncel·listes internacionals Daniel Müller-Schott, Edgar Moreau i Ivan Karizna, entre  d’altres

La 41a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals pren com a eix temàtic “Pau Casals al Vendrell” rememorant la relació del Mestre amb la seva terra natal. El Festival tindrà lloc del 9 al 22 de juliol al Vendrell i comptarà un any més amb una programació amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell han organitzat aquest Festival programant un total de vuit concerts a més de dues projeccions sobre el Mestre Pau Casals i el seu vincle amb Puerto Rico.

El director artístic, Bernard Meillat, destaca alguns dels concerts del Festival, com els dels grans violoncel-listes Daniel Müller Schott, que es durà a terme el 16 de juliol juntament amb la pianista Annika Treutler, i el d’Edgar Moreau que serà el 21 de juliol juntament amb Louis Lortie al piano i Paul Meyer al clarinet. Ambdós músics debutaran per primera vegada en el lloc de naixement de Pau Casals.

També destaca l’actuació de Gabriel Cercano, deixeble dels mestres Leon Fleisher i Richard Goode, que juntament amb la violinista Liza Ferschtman i Ivan Karizna, músic que es troba en el començament d’una gran carrera i ha estat encomanat amb el violoncel de Paul Tortelier, seran els encarregats del concert inaugural del Festival el dissabte 9 de juliol.

Cal destacar també el Quartet Casals, considerats un dels millors quartets del món, que tornen a actuar al Festival el 12 de juliol per celebrar la rehabilitació arquitectònica i renovació del Museu Pau Casals juntament amb un dels seus companys preferits, el pianista Alexander Lonquich.

Seguint la tradició del projecte Marlboro, posat en marxa l’any passat, el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell torna a reunir membres col·laboradors com Alexander Janiczek i Lily Francis, i Jonathan Brown i Erica Wise. Els joves músics interpretaran obres de J.S. Bach, L. V. Beethoven, W.A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, M. Ravel, entre d’altres, en unconcert molt especial el 19 de juliol a la Plaça Nova del Vendrell, la mateixa plaça on Casals va dirigir la seva orquestra l’any 1927.

Per altra banda, l’església parroquial del Vendrell també acollirà un concert molt especial d’orgue de la mà de Lorenzo Ghielmi. El músic ha optat per fer un recital íntegrament dedicat a Bach per retre homenatge a Pau Casals.

Per últim, cal destacar dues projeccions lligades molt estretament a la relació de Casals amb Puerto Rico, terra natal de la seva mare. L’any 1955 el Mestre s’hi va instal·lar i va fer tot el que estava a les seves mans per al desenvolupament cultural de l’illa: la creació d’un gran festival, la fundació d’una orquestra simfònica i un conservatori. Enguany és la 5a edició en què el Festival incorpora aquestes projeccions, les quals tenen l’objectiu de difondre el llegat musical i humanístic de Casals. Tot gràcies a la Fundació Casals, que s’ha dedicat a recuperar i donar a conèixer aquests documents audiovisuals.

Venda d’entrades
Les entrades pel Festival es podran adquirir el 25, 26 i 27 de maig i els divendres no festius de 10 a 13h a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, els dies que hi hagi concert del Festival de 10 h a 13 h i una hora abans de la representació a l’Auditori Pau Casals o bé per internet a la pàgina web d’aquest últim a partir també del 25 de maig a les 10h.


Dossier de premsa



©2019 Ajuntament del Vendrell