El Vendrell, 5 de maig de 2022

“Portem la ciència al carrer” és una mostra de projectes de l’àmbit científic-tecnològic realitzats per centres educatius de la comarca, que també inclou tallers familiars així com experiments amb divulgadors científics.
A partir de la iniciativa de l’Escola Pau Casals del Vendrell, que té experiència en l’organització de diverses activitats en àmbit de centre, el Centre de Recursos del Baix Penedès va organitzar el curs 2016/2017 la primera fira de ciència i tecnologia al carrer a la nostra comarca, amb la participació activa de l’alumnat i professorat dels centres educatius del Baix Penedès. El curs 2019-20 la quarta edició de la fira es va a ver de cancel·lar per la pandèmia. Aquest any, però, amb la pandèmia superada, la Fira Portem la Ciència al carrer torna amb més força que mai i el proper dissabte 7 de maig, de 17h a 20h, es durà a terme a la plaça Nova del Vendrell. Enguany, però, també hi haurà activitats als jardins del Museu Deu, on s’instal·larà un planetari.

La regidora d’Educació i Cultura, Silvia Vaquero, ha destacat la importància de que esdeveniments com aquesta fira demostren com l’educació i l’aprenentatge no tan sols s’imparteixen des de les aules, i en aquest sentit, ha ressaltat la importància “dels espais i equipaments urbans que amb propostes com aquestes poden acompanyar els infants i joves en el seu procés d’aprenentatge”.

Les experiències que es presentaran a la fira seran tant en l’àmbit del coneixement científic com tecnològic (programació i robòtica). L’activitat està adreçada a l’alumnat d’escoles bressol, infantil, primària i secundària.

Entre els seus objectius principals s’hi troben el de valorar el treball científic i tecnològic que es realitza amb l’alumnat en els centres educatius; potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en educació infantil, primària i secundària; potenciar les competències científiques, tecnològiques, lingüístiques i de comunicació i despertar la curiositat pels fenòmens naturals i la inquietud per la recerca i l’esperit crític mitjançant d’exhibicions i demostracions.

Aquesta iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell.

Més informació: https://blocs.xtec.cat/portemlacienciaalcarrer/



©2019 Ajuntament del Vendrell