El Vendrell, 25 d’abril de 2022

El passat dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, al migdia, a la plaça Vella, després del pregó de lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa a càrrec d’alumnes de l’institut Baix Penedès, va tenir lloc el lliurament de premis del concurs de microrelats Tu ets essencial.

Tu ets essencial és una acció promoguda per la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, amb l’objectiu d’estimular la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els més joves, i alhora recuperar el concurs literari de Sant Jordi amb una reformulació en què, segons paraules de la regidora Silvia Vaquero, “volem reivindicar l’essencialitat de la cultura amb un llenguatge més proper i que resulti més atractiu al jovent”.

Cada participant va poder presentar un sol microrelat sobre un tema lliure en una de les quatre modalitats del concurs: vídeo, poesia visual, escriptura i còmic. I en aquesta primera convocatòria s’hi van presentar un total de 293 microrelats d’alumnes d’ESO i batxillerat dels instituts del municipi, que van ser publicats a l’Instagram @tuetsessencial. En la selecció de les obres premiades s’ha tingut en compte l’opinió dels usuaris que van fer un m’agrada a l’Instagram i la valoració de professionals de l’àrea de cultura, educació i comunicació.

Els premiats van ser els següents:

-En modalitat d’escriptura, Sofia M. Alonso Pruteanu (1r ESO, Sagrat Cor); Nailah Ahmed (2n ESO, INS Mediterrània); Paula Díaz Alonso (3r d’ESO, Sagrat Cor); Lucía Canal Dueñas (4t ESO, INS Andreu Nin); Jan Rossell (1r BAT, INS Baix Penedès), i Irene Fernández (2n BAT, Sagrat Cor).

-En modalitat de còmic, Júlia Cuen Trayner (1r ESO, INS Mediterrània); Hoda Zafzafi El Araj (4t ESO, INS Andreu Nin), i Lucía Fernández Pérez (1r BAT, INS Baix Penedès).

-En modalitat de poesia visual, Irene Llobet Escolà (1r ESO, Sagrat Cor); Aleix García Ramírez (4t ESO, INS Andreu Nin); Yaritza Castillo (1r BAT, INS Andreu Nin), i Berta Izquierdo Cabau (2n BAT, Sagrat Cor).

-I en modalitat de vídeo, Salvador Rodríguez Morales (4t ESO, Sagrat Cor), i Aniol Vidal Ferré (1r BAT, INS Baix Penedès).  

Els 15 essencials van rebre un xec de 50 euros per gastar a les botigues adherides al CIT Comerç del Vendrell i les seves obres es podran veure en una exposició a la Sala Portal del Pardo dins del projecte Essencials (...). A més, un dels premiats de cada modalitat també es va emportar una bicicleta proporcionada pel CIT Comerç del Vendrell.

Foto: Ramon Costa



©2019 Ajuntament del Vendrell