El Vendrell, 31 de març de 2022

El Govern de la Generalitat va anunciar ahir el desplegament dels serveis territorials a la vegueria del Penedès. Entre aquest any 2022 i el 2023, vuit departaments de la Generalitat tindran seu a Igualada, el Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La mesura dona, d’una banda, resposta a la reivindicació històrica del territori i, de l’altra, permet una interlocució més directa entre ciutadà i administració, apropant la Generalitat al Penedès.

El desplegament territorial va ser anunciat pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el delegat territorial al Penedès, David Alquézar, en un acte al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, que va comptar amb la presència d’altres representants de la Generalitat i del territori, entre ells l'alcalde del Vendrell Kenneth Martínez.

Pel que fa al calendari previst, en els pròxims mesos es posaran en marxa els serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’Educació, de Drets Socials i de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Mentre que entre l’últim trimestre de 2022 i principis de 2023 entraran en funcionament les seus territorials dels departaments de Cultura, d’Economia, d’Empresa i Treball i de Salut.

Les seus dels departaments de la Generalitat donaran servei a una població de gairebé mig milió de persones de l’àmbit territorial de la vegueria del Penedès. Aquest model de desplegament territorial descentralitzat s’ha tirat endavant amb el consens del territori i la complicitat de les capitals de comarca. I suposa la redistribució dels efectius de la Generalitat per tal de donar una resposta singularitzada pel Penedès.

Els vuit futurs serveis territorials al Penedès s’establiran a les quatre capitals de comarca creant un espai Generalitat a cada una d’elles. El departament Vicepresidència, Polítiques Digitals i del departament de Salut s’ubicaran a l’edifici IGNOVA a Igualada. Els departaments de Drets Socials i d’Empresa i Treball seran al Vendrell, a l’edifici de l'antiga Biblioteca Popular. Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Cultura s’instal·laran al centre Àgora, de l’Ajuntament de Vilafranca. I finalment, els serveis territorials d’Educació i Economia se situaran a Vilanova i la Geltrú, en un espai d’oficines al carrer Josep Llanza del municipi.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell