El Vendrell, 22 de març de 2022

 

La Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, ha iniciat avui una campanya de promoció del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Un servei que tot i que ja fa alguns anys que està en funcionament, ara vol potenciar la seva visibilitat. Ho fa estrenant nova imatge i ubicació, i donant-se a conèixer a través d’uns fulletons informatius que ens els propers dies es repartiran per tots els edificis municipals així com també pels centres educatius, per arribar a la població més jove.

El SIAD ha canviat recentment el seu emplaçament, ja que s’ha traslladat des de l’edifici de Serveis Socials fins al Centre cívic l’Estació. Allí, ofereix atenció, totalment gratuïta i confidencial, de dilluns a divendres de 9h a 14h.

S’adreça a les dones empadronades al municipi del Vendrell i també a les associacions, entitats i col•lectius i professionals que desenvolupin la seva activitat al municipi i que treballin per la igualtat entre dones i homes.

En concret, des del SIAD s’ofereix informació, orientació i assessorament sobre els drets de les dones i l’exercici d’aquests drets; suport psicològic; assessorament jurídic; detecció i derivació als serveis especialitzats en l’atenció de situacions de violència; suport al teixit associatiu femení; activitats, tallers i cursos en temes d’interès per a les dones i un espai d’intercanvi per a les dones.

El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha posat en valor la feina que es fa des del SIAD: “una eina i un recurs molt important per a les dones i en especial per aquelles que pateixen qualsevol violència masclista, vingui de l’àmbit que vingui”.

Per accedir al servei es pot fer concertant una cita mitjançant trucada al 977 66 32 89; via correu electrònic igualtat@elvendrell.net o personalment al CCEstació (Av. Jaume Carner, I).

L’any 2021 el SIAD del Vendrell va dur a terme un total de 807 actuacions, repartides en 36 atencions d’assessorament jurídic a un total de 34 dones, 229 atencions psicològiques a un total de 84 dones i 542 atencions relacionades amb una primera acollida i seguiment a un total de 205 dones.



©2019 Ajuntament del Vendrell