El Vendrell, 17 de març de 2022


Ahir dimecres, 16 de març, es va presentar al Balneari Vichy Catalan la nova Associació de Viles Termals de Catalunya. Aquesta està formada per 12 municipis termals d’arreu de Catalunya: Caldes de Montbui; Caldes de Malavella, Caldes d’Estrac, El Vendrell, La Garriga, Les, Montbrió del Camp, Naut Aran, Santa Coloma de Farners, Santa Coloma de Gramenet, Sant Hilari Sacalm i Vallfogona de Riucorb. A més, es preveu que, en breu, se n’incorporin quatre més: Baix Pallars, Gandesa, Sant Climent Sescebes i la Vall de Boí.


L’objectiu de la nova Associació de les Viles Termals de Catalunya és treballar en el desenvolupament coordinat dels recursos existents al territori, essent un punt de trobada comú de promoció, millora i dinamització turística de la mà del producte termal i mineromedicinal.


L’acte va comptar amb l’assistència de Carme Rubió, Subdirectora general de Desenvolupament Turístic Territorial de la Direcció General de Turisme; Meritxell Caudet, cap dels Serveis d’Informació i Atenció Turística de la Generalitat de Catalunya; Norbert Bes, director del Patronat de Turisme de Girona; Marta Ferrero, directora del Patronat de Turisme de Tarragona i Jordi Anglí, President de l’Associació Balneària de Catalunya. A banda també hi van ser presents membres del sector privat termal de Catalunya i representants de les viles termals adherides.


En representació del Vendrell, com a Vila Termal, hi van assistir l’Alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la Regidora de Platges, Turisme i Cohesió Territorial, Bárbara Peris.


L’alcalde ha destacat que "el turisme de qualitat, d'elements singulars, del patrimoni natural i cultural, en aquest cas l'estany i riuet de Coma-ruga, son el tret diferencial i d'identitat que fan del municipi del Vendrell una destinació única al litoral català".


Per la seva part, la regidora de Platges, Turisme i Cohesió Territorial, Bàrbara Peris, ha posat en valor el manantial de les aigües mineromedicinals i termals de l’Estany de Coma-ruga “ja és un atribut únic a Europa, per la singularitat de desembocar a la platja, formant el Riuet”. I en aquest sentit, ha dit la regidora, “aquest gran recurs s’ha de potenciar, de forma activa en la línia de turisme de salut que s’està impulsant des de la Regidoria de Turisme”.
L’acte d’ahir al Balneari Vichy Catalan es va desenvolupar amb la benvinguda de l’alcalde de Caldes de Malavella, que va fer una presentació dels recursos de cada municipi membre, així com el web i el vídeo promocional. També es van presentar els nous municipis convidats a adherir-se a l’associació.


El president de l’Associació Balneària de Catalunya va felicitar tots els municipis per la iniciativa i va destacar els beneficis que aporten les aigües mineromedicinals als territoris que en tenen.
El president de l’Associació de Viles Termals de Catalunya va destacar el fet que l’avantatge que té el termalisme és que té oferta i demanda turística tot l’any.
De la seva banda, Carme Rubió, subdirectora general de Desenvolupament Turístic Territorial de la Direcció General de Turisme va oferir treballar i col•laborar conjuntament amb la nova Associació de les Viles Termals de Catalunya.©2019 Ajuntament del Vendrell