El Vendrell, 15 de març de 2022

 

Del 15 de març al 14 de maig la Sala Portal del Pardo acull l’exposició “Papeles pintados”, que presenta un conjunt de vint-i-set obres d’Albert Ràfols Casamada (1923-2009), pertanyents a una col•lecció particular, i que són fruit del període que va des dels anys setanta fins ben entrat el segle XXI.

L’art de Ràfols Casamada és als seus papers, hi dibuixa des de l’emoció pausada i captivadora a través del seu propi llenguatge artístic. De fet, el propi nom de l’exposició, “Papeles pintados” fa referència a un collage del 1971, que obre la mostra. Un collage de petit format, amb fragments del diari El Correo, on hi veiem l’actriu Jane Fonda publicitant la pel•lícula i un anunci d’una casa de venda de “Papeles pintados superlavables”.

A través de les obres de l’exposició, el públic podrà gaudir de la màgia de Ràfols Casamada a l’hora de congelar els moments i l’acurada distribució que fa dels espais, sintetitzant la idea amb harmonia i energia. El seu esperit es plasma en els dibuixos i pintures sobre paper, on es percep l’autèntica essència del color, la textura i el traç.

En paraules de l’artista, a través del color es crea l’espai pictòric sobre la tela, la textura hi dona el joc de la matèria i amb el traç es situen els elements que constitueixen les formes que hi figuren.

El pensament estètic de Ràfols Casamada impregna tota la seva obra al llarg dels seus anys de carrera, construint el seu propi univers amb les pintures, el carbonet, el llapis, el pastel i el collage.

L’horari per visitar l’exposició és de dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h (festius tancat).

El dia 24 de març es durà a terme una visita comentada a partir de les 19h.



©2019 Ajuntament del Vendrell