El Vendrell, 14 de març de 2022

Al Museu Àngel Guimerà les activitats no s’aturen, i aquest mes de març se sumen a les celebracions de dues dates importants i significatives per a la trajectòria del dramaturg, el Dia mundial de la poesia i el Dia mundial del teatre, dos àmbits en els quals Guimerà hi va destacar.

Àngel Guimerà va començar la seva carrera dins del camp de la poesia, en el qual hi tingué un gran èxit, que culminà amb la proclamació del títol de Mestre en Gai Saber als Jocs Florals de 1877, el certamen literari més important dels Països Catalans. Per tant, és natural que la casa pairal de Guimerà vulgui retre homenatge a aquesta efemèride. Serà el diumenge 20 de març, a les 12 h, amb l’espectacle “Guimeravi”, a càrrec de Jordi Francesch, acompanyat de la Lídia Papió al piano, una exhibició literariomusical que es podrà gaudir a la terrassa del museu, mentre es degusta una copa de vi del Penedès. Un recorregut vitivinícola pel s textos del dramaturg que ha ideat la Neus Oliveras i Samitier.

Però les celebracions no s’aturen aquí, i és que el cap de setmana següent es commemora el Dia mundial del teatre, un àmbit en el qual Àngel Guimerà hi destacà fins al punt de convertir-se en un dels màxim exponents de les lletres catalanes del segle XIX, amb obres teatrals que ja formen part de l’imaginari català, com Terra baixa, Maria Rosa, La filla del mar o Mar i cel.

Així doncs, el diumenge 27 de març, a les 12 h, el Museu Àngel Guimerà obrirà les portes amb la visita teatralitzada “Guimerà: infant , llop i àngel”, de la companyia Amelie Produccions, en la qual el mateix dramaturg serà qui guiarà un itinerari per la casa. Les dues activitats són gratuïtes, però caldrà reserva prèvia a través del web dels museus: https://museus.elvendrell.net/.

Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a museuguimera@elvendrell.net, o trucar al telèfon 977 66 10 06.

 

Actes del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca pública Terra Baixa

-Dissabte 19 a les 12 h: Lectura del poema commemoratiu “Si puc” de Gabriel Ferrater extret de “Les dones i els dies, 1968”, a càrrec dels alumnes de l’Oficina de Català del Vendrell del CNL. Recital de poemes en diversos idiomes.

-Del 15 al 31 de març: la quinzena de la Poesia a la Sala infantil. Poesies de tota mena i jocs poètics.

-El divendres 18 i dimarts 22, a les 18h: L’acte de crear poesia, Taller de poesia infantil, a càrrec de Carol Martínez. De 6 a 11 anys. Aquesta activitat també es farà el dilluns 21 de març, a les 17h, a la Sala de lectura de Coma-ruga.

Per aquests tallers cal fer inscripció prèvia, de forma presencial o per telèfon al 977 66 21 18.



©2019 Ajuntament del Vendrell