El Vendrell, 24 de febrer de 2022

Al Vendrell hi ha 11 centres que estan vinculats amb l’Apropa Cultura, projecte que promou la inclusió en els espectacles culturals, i un dels més actius és la Fundació Santa Teresa, entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb més dificultats de la comarca del Baix Penedès.

Des del 2017 la Fundació Santa Teresa forma part de l’Apropa Cultura i tres persones del seu Servei de teràpia ocupacional participen en la presentació de la guia Temporada per rebre informació personalitzada de cadascun dels espectacles, per tal de poder-los aproximar a les persones que puguin estar interessades mitjançant un llenguatge fàcil i proper. Josep Anton Palau, usuari d’Apropa Cultura, ha explicat que “s’elaboren unes fitxes i uns pictogrames a partir de la informació rebuda, que s’ensenyen a tots els companys per tal de poder fer una tria dels espectacles que hi ha interès d’anar-hi”.   

Àngels Garreta, membre de l’equip de professionals de la Fundació Santa Teresa que donen suport a les persones que estan al Servei de teràpia ocupacional, ha posat en valor el fet que “aquesta porta d’inclusió a la cultura, com és l’Apropa Cultura, estigui establerta al Vendrell, perquè la proximitat és molt important per l’accessibilitat i per poder estar presents en una comunitat en la qual ja hi treballem en altres dinàmiques i activitats”.

La regidora de Cultura. Silvia Vaquero, ha destacat que “l’Ajuntament del Vendrell treballa per la inclusió en tots els àmbits de la nostra societat, i amb l’Apropa Cultura aconseguim que persones amb risc d’exclusió social i amb discapacitats tinguin accés a espectacles teatrals i musicals”.



©2019 Ajuntament del Vendrell