El Vendrell, 24 de febrer de 2022

Avui s’ha presentat el conjunt d’actes organitzats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, organitzats per la Regidoria de Polítiques de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ. Una programació que s’ha teixit treballant conjuntament amb altres regidories com la de Cultura, la de Turisme o la de Serveis Socials. En paraules del regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat, Christian Soriano, “això parla de com per aquest govern les polítiques públiques en matèria d’igualtat i feminisme s’han de dur a terme amb caràcter transversal i aplicant-hi la perspectiva de gènere”.

Dins del programa d’actes destaca enguany la recuperació del Premi Teresina Martorell, que enguany arribarà a la seva desena edició. Aquest guardó, que es va atorgar per última vegada l’any 2007 i serveix per posar en valor la figura de la mestra i pedagoga Teresina Martorell, té per objectiu reconèixer i visibilitzar socialment el valor del treball realitzat per dones en qualsevol àmbit. En concret, s’atorga amb caràcter individual a una dona o a una entitat que hagi desenvolupat al municipi activitats en qualsevol àmbit social, cultural, polític, laboral, educatiu, esportiu, d’investigació o que hagi contribuït a la defensa de la igualtat entre gèneres i que siguin susceptibles de reconeixement públic.

Programa d’actes 8 de Març:

4 de març
A les 19 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa
Espectacle: Amb ulls de dona, de Marta Millà i Medievàlia Camerata, organitzat per la Biblioteca Pública Terra Baixa i la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ.

Amb inscripcions i places limitades (vegeu programa de la Biblioteca).

5 de març
A les 9.30 h, Zumba, i a les 10.30 h, Pilates, a la zona del Riuet (Coma-ruga)
Esport i salut a la platja, organitzat per la Regidoria de Turisme.

7 de març
A les 19.30 h, al Museu Deu
Xerrada: “Pippi Calcesllargues, la revolució feminista (Biblioteca pop)”, a càrrec de Llorenç Avinyó, organitzat per la Regidoria de Cultura.

8 de març

A les 11 h, a la plaça del Tívoli, ACTE INSTITUCIONAL:
-Lectura de la declaració institucional.
-Presentació del grafit de Pilar Defilló Amiguet.

A les 20 h, a l’auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals
Presentació del llibre Dones del segle XIX al Vendrell i la presència de Carme Karr, de Neus Oliveras, i actuació de Griselda Ramon, organitzat per la Regidoria de Cultura.

9 de març
A les 19 h, al Teatre Espai (c/ Colom, 4-12, baixos)
Obra de teatre: Red Pontiac, de Teatre Espai, organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ.

Obra gratuïta amb places limitades.

10 de març
A les 18 h, al Museu Deu
Visita comentada de l’exposició temporal “Les dones del te”, a càrrec de Mary Gumà (ceramista), organitzada pel Museu Deu.

Exposició: del 10 de març al 31 de maig.

A les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa
L’Hora del Conte: Petita&Gran, de Creixent amb Art, organitzada per la Biblioteca Pública Terra Baixa.
Amb inscripcions i places limitades (vegeu programa de la Biblioteca).

A les 19.30 h, a la capella de Fàtima
Taula rodona: “(SILENCI. Nota que no s’executa, absència de so). Les dones són(en). Malgrat tot”, amb Nerea Basart, Griselda Ramon, Marc Guitart i Carlota Baldrís, moderada per Ariadna Caballero, organitzada per la Regidoria de Cultura.

 

13 de març
A les 10 h, a la Rambla
3a Caminada solidària per a les dones, organitzada pel Grup de Dones Al-Manar, amb el suport de la Taula comunitària i la Regidoria de Serveis Socials, amb la col•laboració de la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ.

Inscripcions a partir de les 9 h, a la Rambla (https://forms.gle/rdEYQ8wE2nHMpRrFA).

18 de març
A les 20 h, al Centre cívic L’Estació
Acte de concessió del 10è Premi Teresina Martorell, organitzat per la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ

5 i 19 de març; 2, 16 i 30 d’abril; 14 i 18 de maig, 4 i 18 de juny
De 9 h a 13 h, al Camí Reial, 17
Curs: “Violència masclista: eines d’intervenció socioeducativa”, organitzat pel Centre de formació Fundesplai i La Ballaruga.

Més informació: 977 66 40 02 o laballaruga.org.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell