El Vendrell, 23 de març de 2022

De l’1 al 26 de març, la Sala Portal del Pardo i la Biblioteca Pública Terra Baixa acolliran l’exposició “A propòsit d’unes flors”.

Tal com recull el díptic de la mostra, “A propòsit d’unes flors” va néixer com un passatemps derivat de l’admiració de Camil·la Pérez Salvà envers l’escriptora Mercè Rodoreda. El divertiment inicial va consistir en pintar, usant l’aquarel•la, les flors creades a «Flors de debò» per l’autora admirada.
Ja les tenia pràcticament enllestides quan les va ensenyar a la Nati Soler Alcaide, que desconeixia l’existència de la peça. Les pintures i la lectura del text interpretat la van fascinar tant que va escriure les històries personals captades de l’aparença de cada una. Van explicar a la Carlota Baldrís com havien convertit un temps de confinament obligatori en un temps de creació i li va venir de gust compondre una música identitària per a cada una de les trenta-vuit flors. En aquest punt el joc individual es convertia en projecte.
L’editor d’Ònix s'hi va engrescar i el va voler mostrar al públic. S’hi va afegir Pep Vinyes, director del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, amb la intenció d’ampliar el grup de persones a qui arribés l’obra i li va donar format teatral. Les flors eren quasi completes, però què són unes flors sense fragància? Aquí s’hi va sumar la sort de conèixer la mestra artesana perfumista Esperança Cases Prats, i ella va crear el perfum per a cada element.

L’Andrea Rigalós Cases va filmar la manera de treballar individualitzada i en va deixar constància artística.

Durant el mes de març del 2022, la Biblioteca Terra Baixa i Sala Portal del Pardo permetran gaudir i participar activament del projecte, amb un seguit d’activitats paral•leles.

 

Activitats paral·leles:

-2 de març, a les 18.30 h, presentació de l’exposició a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell i de la violinista Anna Urpí Baldrís.

-5 de març, a les 10 h, Olorant l'art, a càrrec d'Esperança Cases, mestra perfumista.

-9 de març, a les 18.30 h, presentació del llibre “A propòsit d’unes flors”. Hi intervindrà Joan Descals i es podrà veure el documental d'Andrea Rigalós Cases sobre el projecte i el vídeo “A propòsit d’unes flors”.

-12 de març, a les 11 h, audició comentada de la música de les flors, a càrrec de Carlota Baldrís.

-16 de març, a les 18.30 h, visita guiada, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà i Nati Soler Alcaide.

-19 de març, a partir de les 10 h, matinal de poesia a la Biblioteca i visita guiada, a càrrec de Camil•la Pérez Salvà i Nati Soler Alcaide.

-23 de març, a les 18.30 h, taller de pintura i escriptura a càrrec de Nati Soler Alcaide i Camil•la Pérez Salvà.

-26 de març a les 18.30 h, taller de teatre impartit per Pep Vinyes.

 

Les inscripcions per a les activitats es poden fer a través del mail: espaicultural@elvendrell.net

 



©2019 Ajuntament del Vendrell