El Vendrell, 15 de febrer de 2022

Des de la Regidoria de Cultura es treballa amb el professorat de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa amb una aposta ferma per la formació artística al Vendrell. Aquest treball, juntament amb altres accions i una campanya de difusió encarada sobretot a infants, ha fet que aquest curs 2021-2022 s’hagi duplicat el nombre d’alumnes.

En aquest sentit, al 2021, amb els confinaments per la pandèmia es van mantenir les classes en format online. D’altra banda, a més, es van fer els tallers monogràfics “El traç”, que van permetre que moltes persones coneguessin l’Escola d’Art i totes les possibilitats que tenen els diferents llenguatges artístics. I un cop finalitzat el curs, es va organitzar l’Estiuet artístic sota la direcció de les professores Carolina Palau i Dolors Escoté i el professor Joaquim Milà.

Totes aquestes accions han estat clau en l’augment de l’alumnat a l’Escola d’Art, amb 95  alumnes matriculats aquest curs 2021-2022, i en la incorporació de noves classes, com és el cas del taller de torn impartit per l’alumne Joan Nin. “El fet que alumnes ara siguin mestres dona molt de valor al mètode educatiu de l’Escola d’Art”, ha posat de relleu la regidora de Cultura, Silvia Vaquero.

A més, cal destacar que actualment l’Escola d’Art és una activitat extraescolar inclusiva perquè s’ofereix l’acompanyament d’una persona vetlladora a tot aquell alumnat que ho requereixi. I també hi ha alumnes que estan becats per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Silvia Vaquero ha manifestat que “apostem per una educació artística a l’abast de tothom, perquè és bàsica per al desenvolupament dels infants i també de les persones adultes”.

Les disciplines que s’imparteixen actualment a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa són ceràmica, dibuix, pintura i escultura. Els grups estan plens i hi ha llista d’espera.  

En aquests moments ja s’estan treballant les obres que l’alumnat de l’Escola d’Art exposarà a la Sala La Fusteria els mesos de maig i juny.



©2019 Ajuntament del Vendrell