El Vendrell, 15 de febrer de 2022

La Cursa Social del Baix Penedès de ciclisme arriba a la 11a edició amb una participació de luxe de 200 inscrits.

El proper diumenge 20 de febrer, a partir de les 10 del matí, a l’avinguda de Jaume Carner, tindrà lloc la sortida de la XI Cursa Social del Baix Penedès, organitzada per la Penya Ciclista del Baix Penedès amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.

Aquesta cursa que aglutina a corredors de les categories Junior, Sub23, Elit, Màster i Fèmines. Cal destacar la participació de 9 fèmines que pertanyen a l’equip UCI Baix Ter, Meruelo de Cantabria i Le Boulou de França.

En l’apartat masculí hi ha equips de diferent indrets com Andorra, San Sebastian de los Reyes, Dénia, Benicarló, Vinaròs i els equips de la Penya Ciclista Baix Penedès, Cunit, Vilanova, entre altres equips catalans.

La participació del corredor local Ferran Robert de l’equip Valverde Team, com un dels favorits, conjuntament amb els corredors dels equips Team MP Grup dirigit per Francesc León, Team Smart Dry, Proton, Terrassa, asseguraran l’espectacle fins al darrer metre de la cursa.

La Cursa Social del Baix Penedès, constarà de un recorregut de 77,5 kms que es totalitzaran després de fer tres voltes al circuit que discorrerà per diferents municipis de la comarca. Les seves dues primeres voltes a les poblacions de La Bisbal del Penedès (escenari a la segona volta de la meta volant de la cursa), Ortigós, El Papiolet, Llorenç del Penedès, Priorat de Banyeres, Saifores, Santa Oliva i el Vendrell. La tercera volta tindrà com a variant la disputa del premi de muntanya de Santa Cristina i el pas pel Mirador del Penedès i La Juncosa del Montmell. El Vendrell acollirà la sortida a les 10 h i l’arribada les 11:50 h, a l’avinguda de Jaume Carné.

La pujada al coll de Santa Cristina i la Juncosa del Montmell serà determinant per marcar els darrers quilòmetres de la cursa ja que, després del pas per aquesta darrera població, s’iniciarà un ràpida baixada fins a la Bisbal del Penedès per entrar al darrer tram del circuit en una zona plana, però alhora trencacames, que pot canviar el desenllaç de la cursa. Cal destacar la Meta Volant de la Bisbal del Penedès a la segona volta.

En aquesta edició de retorn, després de la seva suspensió al 2021 amb motiu de la COVID, l’organització preveu una variació de les darreres victòries de corredors estrangers del 2020, 2019 i 2017.

Darrers guanyadors de la prova:

2020, LOUIS COQUERET (UC. Charleville)

2019, CORENTIN NAVARRO (Velo Sprint Narbonnais)

2018, JUANJO AGÜERO(Team Compak)

2017, LEO MENVIELL (AS Vilemur)

2016, JOSÉ MADRIGAL (TRCB Motor Begues)

Foto: Cursa Social 2018



©2019 Ajuntament del Vendrell