El Vendrell, 14 de febrer de 2022

Des de fa unes setmanes s'estan fent treballs de condicionament d’espais de la platja de Coma-ruga abans de la temporada de cria d'aus al litoral.

S'han dedicat diverses jornades de retirada d'excessos de vegetació als tancaments del nord i sud del port, i la setmana passada es va començar a condicionar les zones d'alimentació amb la creació de tres llacunes noves i l'ampliació d’una existent.

La regidora de Platges, Bárbara Peris, ha explicat que “al nostre litoral és freqüent veure diferents aus, sobretot en èpoques de migracions, i per això és important preparar aquestes zones per a l'alimentació i cria. D’altra banda, també s'aprofitarà per retirar l'excés d'alguna vegetació com el jonc, espècie litoral que prolifera abundantment i que cal anar retirant per evitar la saturació i mantenir l’equilibri entre les diferents espècies de vegetació litoral com la pastanaga marina, el trèvol de platja, la corretjola, la campaneta de palla, el cospí marí, el lliri de platja, l'eruga de mar, el card, la cagamuja o el lliri de platja”.



©2019 Ajuntament del Vendrell