La programació del Temporada torna aquest febrer amb una programació que s'allargarà fins a mitjans de maig, amb un total de 13 espectacles, que segueixen apostant per la qualitat i la diversitat.

El primer d'ells, el dissabte 19 de febrer, a l'Auditori Pau Casals, té el flamenc jazz com a protagonista. Un concert dirigit per Javier Martínez, músic baixpenedesenc, que estarà acompanyat del baixista internacionalment conegut Carles Benavent, qui va acompanyar al desaparegut Paco de Lucía. De manera cronològica, es narrarà l'evolució del genial guitarrista i de les aportacions que va fer al flamenc.

El primer dissabte de març serà el torn de l'obra teatral '53 diumenges', dirigida per Cesc Gay i interpretada per Pere Arquillué, Cristian Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva. Una exitosa comèdia sobre les relacions familiars protagonitzada per tres germans. Un plat fort aplaudit per la crítica i avalat pel seu repartiment.

Seguidament, el dissabte 12 de març, a l'Auditori Pau Casals es recrearà l'ambient d'una discoteca, trencant els tòpics del que es considera una orquestra de música clàssica. La Camerata Bacasis aposta per un espectacle amb DJ, 'Electrobacasis', per interpretar grans hits dels últims 50 anys: Abba, rock català, David Guetta, etc.

L'endemà, diumenge 13, el Circ Pistolet aterra al Teatre Àngel Guimerà per posar en escena un espectacle familiar ple d'acrobàcies a ritme de rock, amb música en directe, acrobàcies sobre taula, verticals i equilibris, entre altres.
El dia 19, al Teatre Àngel Guimerà, tornen els Brodas Bros. Molt futuristes i robòtics, alhora humans i sensibles, els Brodas completaran el seu ritme frenètic dalt l'escenari amb un mapping, projeccions interactives, làsers, leds... Tecnologia i dansa per gaudir del xou més tecnològic que fins ara han fet els potents i prestigiosos Brodas Bros.

El 26 de març tornen també els Nerea Bassart Trio a l'Auditori Pau Casals, amb la presentació del seu segon disc, 'Presons'. Nerea Bassart Trio, que iniciarà la seva gira a l'equipament de Sant Salvador, és un grup de funk soul, amb participació baixpenedesenca.

El 2 d'abril el Teatre Àngel Guimerà acollirà un monòleg, 'Raphaëlle', el recorregut vital d'una jove transsexual explicat en primera persona. L'artista projecta una mirada, entre la racionalitat i l'emoció, sobre un món en plena transformació, lluites i conquestes socials. Una reflexió sobre les minories, l'educació que rebem i els rols que assumim o ens veiem obligats a assumir. La representació inclourà una xerrada prèvia sobre la temàtica de l'obra, el dijous 31 de març, en col·laboració amb la regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ.

El 3 d'abril els Xiula oferiran un concert a l'Auditori Pau Casals. Un concert terapèutic familiar, amb tocs sorprenents, en que el públic haurà de respondre unes enquestes virtuals i seguir les indicacions d'un terapeuta a la sala, que els anirà situant en l'aquí i ara. El cinquè disc dels Xiula és tot això i més.

El dissabte 9 d'abril, també a l'Auditori Pau Casals, la Mambo Jambo Arkestra, liderada pel saxofonista Dani Nel·lo, omplirà l'escenari amb 16 músics. Un arsenal sònic que, segons afirmen, només pot desencadenar una hecatombe: 'Jambofònica!'

El dia de Sant Jordi, dos reconeguts actors, David Verdaguer i Mar Ulldemolins, interpretaran 'Començar', al Teatre Àngel Guimerà. Una història d'amor a primera vista, al voltant dels 40 anys, amb un repertori de luxe.

El 30 d'abril els Kebyart Ensemble estaran a l'Auditori Pau Casals, demostrant que s'han convertit en una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual. Aquests quatre músics plens de talent comparteixen una passió infinita per la música de cambra i el desig de fer bufar nous aires en la forma de transmetre la música clàssica. Del seu afany per transformar les seves actuacions en una experiència singular, en resulta en una posada en escena enèrgica i dinàmica, lloada pel públic i per la crítica especialitzada.

Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas, dirigides per Sílvia Munt, protagonitzaran 'Les irresponsables' el 7 de maig al Teatre Àngel Guimerà. La Núria, la Lila i la Fabi es disposen a passar un cap de setmana juntes, fora de la ciutat. La Lila surt d'una separació traumàtica i les amigues la volen ajudar. Però la cosa es complica i les tres dones es veuen arrossegades per corrents d'emocions a flor de pell que les convertiran, sense voler, en unes autèntiques irresponsables.

Tancarà la programació la coral vendrellenca Joves Veus, oferint un concert amb músiques tradicionals afroamericanes per poder fer un tast que ens condueix a gaudir dels orígens més tribals del jazz i alguns dels seus estàndards més coneguts fins a arribar a l’eix principal del concert: 'A little Jazz Mass' del compositor britànic Bob Chilcott.

Venda d'entrades

Les entrades estan numerades i es posen a la venda l'11 de febrer, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC. Els dies seran el mateix 11, i els divendres no festius, de 10 a 13h. S’incorpora al sistema de compra d’entrades la modalitat de Bizum.
Els abonaments del Temporada seguiran en actiu, gràcies a la bona acceptació que han tingut des dels inicis. Amb la compra de 5 o més espectacles, es poden aconseguir descomptes del 30%, 35% o 40%. A més, s’incorpora la proposta dels Bons Culturals, que permetran que els i les joves de batxillerat i cicles formatius del Vendrell puguin escollir un dels espectacles del Temporada i que aquest els costi tan sols 5 €.

Concert de l'Orfeó Català amb la participació del Cor Zóngora

Paral•lelament, al Teatre Àngel Guimerà, el 25 de març, a les 21 h, tindrà lloc un concert de l'Orfeó Català amb participació del Cor Zóngora, fruit del Projecte Xarxa Coral, encaminat a crear vincles i fomentar una relació estreta i fluida entre el Cor Orfeó i altres cors de Catalunya. Un dels cors convidats a cantar a l’emblemàtic Palau de la Música ha estat el Cor Zóngora que aquest any celebra els seus 25 anys de vida i que el passat octubre va participar en un concert al Palau de la Música. En aquesta ocasió és l’Orfeó Català que es desplaça fins al Vendrell per oferir un concert amb obres de Pau Casals, Albert Guinovart i Josep Ollé, entre d’altres.

Temporada d'Orgue

A la publicació del Temporada també s’hi recull la programació dels concerts d’orgue, que començarà el 18 de març, a les 20.30h, a l’església amb “Els registres de l’Orgue. El color de les veus” i que s’allargarà fins el 17 de juny.
Més informació: www.orguevendrell.com.



©2019 Ajuntament del Vendrell