El Vendrell, 28 de gener de 2022

En el Ple de l’Estat de la Vila celebrat el dijous 24 de gener, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat l’inici del projecte de reurbanització de la Rambla del Vendrell i de la construcció d’un nou aparcament subterrani.

El ple extraordinari de l’Estat de la Vila és un exercici d’informació i transparència sobre la política municipal i l’acció del govern; un retiment de comptes de l’any 2021 i de les previsions per al 2022.

En aquest ple, l’alcalde ha repassat els principals objectius del govern. El Vendrell està immers en un projecte ampli de transformació urbana dels centres urbans dels nuclis del Vendrell i de Coma-ruga. En aquest procés de  transformació, seguint els objectius de desenvolupament 2030, es dona prioritat a una mobilitat i entorns urbans sostenibles i habitables, amb l’ampliació de les illes de vianants i voreres, carrils bici i parcs urbans.

En aquest context, i després de la reforma de la carretera del Doctor Robert, la imminent finalització de les obres del c/ Quatre Fonts i l’inici ja previst de les obres de peatonalització del Pont de França, plaça de França i del c/ Cristina Baixa  (a l’altra banda de la Riera de la Bisbal), la reurbanizació del centre continuarà amb la peatonalització de la Rambla.

Aquesta intervenció a la Rambla anirà acompanyada d’un projecte de construcció d’un nou aparcament subterrani per substituir i ampliar les 85 places en superfície que s’eliminarien amb aquesta actuació.

El creixement demogràfic del Vendrell i la comarca, la consolidació de la població resident als nuclis marítims i urbanitzacions, i amb l’objectiu de dinamitzar i potenciar l’atractiu comercial i turístic del Vendrell, farà necessari disposar d’un nou aparcament subterrani al centre. En aquests moments s’està adjudicant la redacció del pla d’aparcaments que definirà amb participació ciutadana la concreció.

L’alcalde del Vendrell comenta: “amb la peatonalització de la Rambla, el nou aparcament subterrani i el parc del Botafoc haurem completat la transformació urbana del nucli del Vendrell, en realitat haurem fet una revolució”.  

Sessió plenària extraordinària del Ple de l'Estat de la Vila



©2019 Ajuntament del Vendrell