La UNESCO va proposar que el 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Moltes escoles d’arreu del món fan, aquest dia, actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi, i un any més el Vendrell es suma a aquesta commemoració.

Per aquest motiu, per quinzè any consecutiu, les Regidories de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el CdA Pau Casals conviden novament els alumnes de cinquè de primària a celebrar aquesta diada amb la resta d’escoles del municipi, amb un acte molt especial.

El passat 2021 es va celebrar el centenari de l’Orquestra Pau Casals i el cinquantè aniversari del Discurs de Pau Casals a l’ONU. És, per aquestes dues efemèrides, que els infants del Vendrell coneixeran Pau Casals com a músic, però, sobretot, com a home compromès i activista per la pau, amb una proposta que partirà del llegat artístic, social i pedagògic del mestre.

Enguany hi participaran totes les escoles: un total de 435 infants i els seus mestres que, durant el mes de gener, han treballat a l’escola els valors de la pau.

L’acte se celebrarà el divendres 28 de gener del 2022, amb una acció que donarà visibilitat a tot l’espai urbà, per fer que el missatge de la pau arribi a tots els barris i nuclis del Vendrell. Uns espais que s’han fet presents sent escenaris del projecte cultural “El Vendrell sent la música”, que pretén fer de la música un canal que ajudi a transformar i millorar l’entorn urbà i, alhora, cohesionar la societat vendrellenca.

És, per aquest motiu, que les escoles participants desenvoluparan una part de l’activitat a diferents places del municipi, per poder fer arribar a tota la ciutadania aquesta experiència social i transformadora, i finalitzarà en un acte conjunt a la Rambla Cañas.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell