El Vendrell, 13 de gener de 2022

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell engega l’any amb un variat programa d’activitats per a tot tipus d’usuaris que inclou sessions de jocs, presentacions de llibres, activitats infantils i tallers formatius, entre altres propostes.

Infants

El dilluns 24 a les 18:00 h s’ha programat una sessió de jocs de taula destinada als infants a partir de 3 anys. Sota el títol Jocs i llibres cooperatius, l’activitat aprofundeix en la línia iniciada fa uns mesos per la Biblioteca d’incloure els jocs de taula com a part del fons a disposició dels usuaris, potenciant d’aquesta manera les possibilitats educatives i formatives del material lúdic. A més, la proposta forma part del catàleg d’activitats del projecte Edunauta.

També hi haurà una Hora del Conte durant aquest gener destinada als infants a partir de 2 anys. Serà el dimecres dia 26 a les 17:30 h, porta per títol Xirimiri de contes i cançons, i consisteix en una sessió de contes i cançons explicats amb objectes i titelles que anirà a càrrec d’Elena Codó Gómez i En Clau de Clown.

Adults

Pel que fa als adults, el dimarts 25 a les 19:00 h, se celebrarà la sessió mensual del Club de Lectura, que servirà per comentar el llibre Ramona, adéu de Montserrat Roig.

I el món dels llibres i la literatura tornarà a ser el protagonista el divendres dia 28 a les 18:30 h amb la presentació de Querido Pablo. L’acte, organitzat per l’editorial Penguin Random House, comptarà amb la presència de Maria Jaén, l’autora de l’obra.

Per últim, i destinat al professorat d’educació secundària i postobligatòria de la comarca, la Biblioteca, conjuntament amb la Sala de Lectura de Coma-ruga i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès, organitza el Curs de prescripció lectora: com incentivar la lectura entre joves en temps de pantalles. La proposta, que es desenvoluparà en quatre sessions, té com a objectiu principal el d’ampliar i enriquir el ventall de lectures per a joves i docents, i tindrà  com a formadora a la Magda Minguet Arbués.

Totes les activitats esmentades són gratuïtes, però per participar-hi cal fer inscripció prèvia de manera presencial o telefònica a la Biblioteca. En el cas de l’activitat destinada al professorat, s’haurà de formalitzar abans del 18 de gener a través del Centre de Recursos Pedagògics.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell