El Vendrell, 12 de gener de 2021

 

Avui, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, amb una entrevista al programa Per què? de Ràdio Televisió El Vendrell, ha donat inici a l’any polític. Un any en el que, com ha anunciat, “es faran realitat els principals projectes del mandat”.

Ha aprofitat també per anunciar l’inici dels tràmits de cessió a la Generalitat de Catalunya d’un solar per a l’ampliació de l’Institut Escola Coma-ruga. Aquest centre educatiu va néixer el curs 2020-21 de la fusió de les escoles de primària, els Secallets i el Pla de Mar, oferint per primera vegada estudis d’ESO als nuclis marítims. La intenció és ampliar l’edifici de l’antic Pla de Mar per agrupar tot el centre en un sol equipament.

L’alcalde ha destacat especialment el fet de disposar ja del pressupost municipal aprovat, el que permet iniciar des del primer dia les tramitacions de les inversions i subvencions. Un pressupost que dona per superat l’impacte negatiu de la COVID-19 sobre les finances municipals, recuperant els nivells anteriors a la pandèmia de despesa corrent i subvencions a les entitats.

Kenneth Martínez ha explicat que d’acord amb la planificació de l’equip de govern, aquest 2022 es faran realitat els principals projectes socials, urbans i d’equipaments del mandat. Entre d’altres, l’oficina del DNI, el conveni amb Renfe, la gratuïtat de les escoles bressol, contractes de lloguer social, l’ampliació de l’illa de vianants, el Tabaris, el carril bici o la pista d’atletisme.

Un any durant el qual es renovaran dos dels principals museus, el Museu Pau Casals i els esgrafiats del Portal del Pardo (Museu Apel•les Fenosa), que potenciaran l’atractiu turístic i patrimonial.

Durant aquest 2022, segons l’alcalde, finalitzaran els projectes en curs, es redactaran els projectes que han de donar continuïtat a la transformació urbana; el pla d’aparcaments, el projecte del Parc del Botafoc, del torrent dels Aragalls o de l’edifici Brisamar. Projectes que seran presentats ja a les convocatòries dels fons Next Generation, com s’ha fet amb el de l’ampliació de l’illa de vianants.

L’alcalde, Kenneth Martínez, ha conclòs: “el Vendrell avança i seguirà avançant aquest 2022, farem realitat la transformació del centre de Coma-ruga i del nucli del Vendrell, els nous serveis i la garantia dels drets a l’educació i l’habitatge”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell