El Vendrell, 10 de gener de 2022

El 1r tinent d’alcalde i portaveu del Govern, Christian Soriano, ha presentat avui les noves propostes d’ “El Vendrell Avança”.

Aquest matí el Govern del Vendrell ha presentat les línies mestres del projecte “El Vendrell Avança” per aquest 2022. Després d’un 2021 marcat per la posada en marxa de la gratuïtat de les escoles bressol a P2 i l’inici de les obres de Quatre Fonts i el carril bici, entre d’altres, l’executiu es marca com a principals objectius per aquest 2022 “seguir avançant en la recuperació econòmica i la reactivació social”.

En paraules del 1r tinent d’alcalde, Christian Soriano, “la situació econòmica és positiva;  en nivells d’atur el mes de desembre de 2021 ha estat el millor en 10 anys”. “Aquesta situació, juntament amb una gestió responsable dels darrers governs municipals, ens situa en una situació “moderadament positiva” per encarar l’any 2022”, ha assegurat Soriano.

De la mateixa manera, el primer tinent d’alcalde ha anunciat la gratuïtat del servei psicològic per als i les joves del municipi entre 15 i 30 anys. “Som conscients que una de les principals conseqüències de la pandèmia pels més joves és l’empitjorament de la salut mental. Ens ho diuen les dades i els estudis recents i és per això que des del Govern municipal hem decidit fer gratuït l’accés al servei de suport psicològic”, ha manifestat Soriano. En aquest sentit, el portaveu del govern ha explicat que s’està treballant ja en l’elaboració d’un conveni amb la Xarxa Sanitària de Sant Pau i Santa Tecla per poder oferir aquest servei.

També ha remarcat la necessitat “de lluitar contra l’estigma de la salut mental, sobretot entre els més joves” i que aquesta mesura “esdevé una política pública clara en pro de la cohesió social doncs el nivell de renta ja no serà un obstacle per accedir a un servei tan necessari com aquest”. El servei s’implementarà en els propers mesos.

De la mateixa manera també s’ha anunciat que la campanya “Bons del Vendrell” tornarà a tenir cabuda aquest 2022, en aquest cas en dues fases diferents. “Fruit de l’èxit de la campanya i després de mantenir converses amb els comerços del municipi, hem decidit duplicar la iniciativa i impulsar-la als mesos de març i novembre de 2022, amb una partida total de 200.000€”.

El portaveu del govern ha volgut anunciar també la construcció d’un circuit “agility” per a gossos al barri de Mas d’en Gual, que s’iniciarà al mes de febrer d’aquest any i que servirà “per obrir un espai al municipi on els animals puguin gaudir amb tranquil·litat”.

Segons ha explicat Christian Soriano, aquest 2022 també suposarà la posada en marxa dels pressupostos participatius “més ambiciosos de la història del Vendrell”,  amb un import de 200.000€.  De la mateixa manera s’ha presentat la campanya “Avancem amb Tu” que tindrà la tasca de fer arribar aquest projecte a tot el municipi.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell