El Vendrell, 3 de desembre de 2021

El proper divendres 10 de desembre la Sala Portal del Pardo obrirà al públic l’exposició “Del Vendrell al món”, que es podrà visitar fins el 19 de febrer del 2022 i que presenta el treball del fotògraf i periodista vendrellenc, Rafa Pérez.

“Aquestes fotografies són una petita mostra de la meva mirada al món, de les meves fílies i de les meves fòbies. En definitiva, de la meva manera d’estar al món”. Amb aquesta frase resumeix Rafa Pérez el què es podrà gaudir a la Sala del Portal del Pardo durant les properes setmanes.

 

Rafa Pérez, fotògraf i periodista

Fotògraf i periodista especialitzat en reportatges de viatges. Els seus treballs han sortit publicats en els principals mitjans del sector, com Viajes National Geographic, Condé Nast Traveler, Altaïr, Viajar, Geo, Descobrir Catalunya o els suplements de viatges de El País i de El Mundo, entre d’altres. També a mitjans estrangers com Geo Itàlia, Escala Aeroméxico, Le Nouvel Observateur o editorials com Thames&Hudson. És autor de llibres sobre la Costa Blanca i València (Triangle Postals) i coautor de llibres sobre Catalunya i Barcelona (Editorial Angle).

Ha guanyat diferents premis, com el Mañé i Flaquer (categories Periodisme de viatges i Camp de Tarragona), el Pica d’Estats de Turisme de Lleida, premi Terres Festival (categoria Turisme Sostenible), Concurs de Fotografia i Periodisme de viatges de Flandes (en quatre ocasions), Premi Turisme d'Argentina, Premi Turisme República Txeca.

Ha dirigit campanyes de creació de contingut multimèdia i a xarxes socials per a Turisme de Tailàndia, Alemanya, Costa Rica, Flandes, Costa Brava, Terres de l’Ebre i Costa Daurada.

Fundador i editor de la pàgina de reportatges de viatges Kamaleon (www.kamaleon.viajes).

Instagram: @rafaperez

 

Text catàleg exposició

“Viatjar té a veure amb un desig profund de comprensió. Viatjar és buscar quelcom, en el meu cas l’efecte que la llum té sobre les coses,i a partir d’aquí interpretar-la, creure que per un instant pots jugar amb el temps. No he viatjat sol, la literatura i l’art, essencialment la pintura, sempre m’han acompanyat. Són elements que han condicionat la meva mirada i, per tant, la meva manera de fotografiar. Els meus viatges sempre han tingut un punt de partida i de tornada: el Vendrell i l’estil de vida del Mediterrani, amb llargues sobretaules en les quals mai no hi falten amics, formatge i un bon vi.

A partir d’aquest petit racó penedesenc, he anat ampliant l’horitzó en dues direccions. Primer, cap a aquells llocs que em són comuns, llocs trepitjats pels nostres avantpassats, per trobar similituds i reconèixer-me en altres indrets. D’altra banda,també he anat a buscar el fet singular, allò que ens diferencia i que fa tan extraordinari l’ésser humà.

Mirar no és veure, és pensar. Rafa Pérez”

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h (festius i els dies 23, 24 i 31 de desembre tancat). La inauguració tindrà lloc el dia 11 de desembre, a les 12 h.

El projecte expositiu és patrocinat per FUJIFILM.

 

Activitats paral·leles

“1 imatge i 1000 paraules”

22 de desembre, a les 19 h, visita comentada

Un viatge fotogràfic i literari. A càrrec de l’artista Rafa Pérez. L’acompanyarà Pep Querol, de la Biblioteca Pública Terra Baixa.

 

Passejades fotogràfiques

15 de gener, de 10 h a 14 h
30 de gener, de 10 h a 14 h

Ruta per descobrir El Vendrell amb una nova mirada gaudint de la fotografia i amb una trobada posterior per comentar les imatges.

Activitat apta per a tota mena de càmeres i dispositius mòbils.

 

Informació i reserves

Totes les activitats son gratuïtes.
espaicultural@elvendrell.net
977182135
Sala Portal del Pardo (c/ Major, 20)



©2019 Ajuntament del Vendrell