El Vendrell, 3 de desembre de 2021

La regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament del Vendrell ha preparat un conjunt d’activitats per a la gent gran del municipi de cara al període nadalenc.

D’una banda, s’oferirà un concert-berenar a cada esplai d’avis: a l’Esplai de Coma-ruga serà el diumenge 19 de desembre a les 17h; a l’esplai del Tancat, el 29 de desembre a les 17h i a l’Esplai del Tívoli,el 4 de gener a les 17h.

D’altra banda, aquest mes de desembre també s’encetarà un cicle de conferències a l’Esplai del Tívoli, que a la primavera s’oferirà també als Esplais de Coma-ruga i el Tancat. La primera sessió serà el dia 17 de desembre amb una xerrada a càrrec dels Mossos d’Esquadra sobre seguretat de les persones grans i la segona serà el dia 21 de gener i inclourà una xerrada sobre el dolor a càrrec de Carme Mestres, farmacèutica comunitària. Per al mes de març es preveu una xerrada sobre l’estalvi energètic.

Dins de l’àmbit cultural, també s’han organitzat unes rutes culturals a càrrec del Museu Deu, previstes per al mes de gener i d’abril, en les quals es convidarà a la gent gran a conèixer la història dels racons més importants del nucli del municipi, com el propi Museu i el seu jardí, la Plaça Nova, la Plaça Vella i l’Església. La ruta tindrà una durada d’una hora, aproximadament.

Durant la presentació de les activitats, la regidora de Gent Gran, Montse Martín, ha recordat els principals serveis que s’ofereixen des de la Regidoria. Un dels més destacats és el programa “Detectem”, a través del qual, setmanalment, es realitzen trucades a les persones grans de més de 80 anys que viuen soles al Vendrell, per tal de fer-los acompanyament i assessorament. Actualment s’estan duent a terme unes 200 trucades setmanals. Aquest programa permet fer seguiment especial en els casos que es detecten de més vulnerabilitat.

Així mateix, la regidoria ofereix un telèfon de Gent Gran (686 90 73 65), des del qual s’atén les persones grans que hi truquen demanant orientació i informació de diversos temes.



©2019 Ajuntament del Vendrell