El Vendrell, 23 de novembre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat avui una campanya emmarcada en els actes del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista.  Sota el títol de “Les fake news són masclisme” la campanya té com a objectiu fer pedagogia i sensibilitzar per tal de prevenir la violència masclista i alhora contradir, en base a xifres i dades reals, els discursos d’odi que es difonen sovint des de l’esfera pública.

La campanya està organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ en col·laboració amb els diferents grups municipals del consistori vendrellenc. En paraules del regidor de l’àrea, Christian Soriano, “moltes vegades, des de les administracions i institucions ens centrem en les fases de la detecció i d’actuació davant les violències masclistes, però no posem tant el focus en la necessitat de prevenir-les. I això és el que volem fer amb aquesta iniciativa”.

La campanya presenta un conjunt de 8 falsos missatges i els rebat aportant xifres reals, que es presenten en un format atractiu, pensat perquè arribi al públic en general, però especialment, al jovent del municipi. A banda de fer-ne difusió a través de les xarxes socials, la campanya es visualitzarà properament a través de cartells, banderoles i fulletons repartits en diferents zones del municipi.

En la presentació de la campanya, Salima El Youssoufi, del grup municipal de Som Poble-Esquerra Republicana de Catalunya, ha felicitat i ha agraït al govern el fet que hagi fet partícip als diferents grups municipals “ja que l’eradicació de la violència masclista és obligació de tots i totes”.  El Youssoufi també ha valorat positivament l’objectiu de la campanya de visibilitzar la violència masclista ja que les “fake news” són una manera de negar-la o minimitzar-la”.

De la seva banda, les regidores del govern, Mari Luz Ramírez i Bàrbara Peris, han defensat la necessitat que les administracions apostin per l’educació, la pedagogia i la informació veraç per desmuntar prejudicis i falsos arguments que es difonen des de molts àmbits de la societat.

Cartells de "Les fake news són masclisme"

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell