El Vendrell, 19 de novembre de 2020

 

L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell s’ha fixat com a objectiu enfortir en els propers mesos la tasca de la Taula Comunitària del Vendrell, després que la pandèmia obligués a modificar i reduir la seva activitat habitual.
Aquest projecte comunitari va començar a caminar ja fa 5 anys promogut per Serveis Socials en col•laboració amb l’Associació CEPS Projectes Socials, que dinamitza el projecte. Mica en mica s’ha anat consolidant com a plataforma que genera sinergies i reforça les activitats que fa cadascuna de les entitats que en formen part gràcies a l’intercanvi d’experiències i recursos.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Montse Martín, “tots i totes fem xarxa per progressar en la millora de la qualitat de vida col•lectiva del Vendrell: per millorar la salut comunitària, per millorar la convivència, per avançar en el paper de les famílies i l’entorn en l’educació pública, per ajudar-nos uns als altres, per fer festes i passar-ho bé...”

El Projecte Comunitari del Vendrell té un punt de trobada que és la taula comunitària, un espai per crear vincles i treballar les relacions entre persones per aconseguir canvis i transformacions socials que tinguin una incidència positiva sobre les condicions de vida i de convivència de les persones.

Tal com ha explicat Núria Morral, dinamitzadora de la Taula Comunitària, algunes de les activitats que es duen a terme en el marc del projecte comunitari són, per exemple “els grups d’habilitats comunicatives on es treballa l’apoderament de les dones estrangeres, les xerrades de diverses temàtiques relacionades amb la convivència, la cohesió social i el benestar de les persones o per exemple, la festa intercultural que s’organitza cada any pel foment de la convivència i que es vol recuperar la propera primavera després de l’aturada provocada per la pandèmia”.

De forma quinzenal, la taula i alguns dels membres de les entitats que en formen part es reuneixen amb tècnics de l’ajuntament per compartir necessitats i traslladar-los noves propostes per seguir treballant plegats. D’aquesta manera s’afavoreix el treball transversal amb la participació de les diferents regidories i serveis (Educació, Serveis Socials, Joventut, Mossos, Policia Municipal, Salut...).

Algunes de les entitats que actualment formen part de la taula comunitària són l’Associació de Dones Al- Manar, el Grup de Dones del Vendrell, Càritas, els Nens del Vendrell, l’Associació Joves de Catalunya i Esports, La Ballaruga, el Pla Educatiu d’Entorn, Creu Roja, l’Institut Escola Àngel de Tobies, el Centre d’Acollida Maria i Josep, l’Associació Cultural d’Extremadura, la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, la Lliga contra el Càncer o el Grup de Salut Comunitària del CAP del Vendrell, entre altres.

Cicle de xerrades

A partir d’aquest mes de novembre s’iniciarà un cicle de xerrades mensuals obertes a tothom, que aniran duent-se a terme en diferents equipaments del municipi, amb la col•laboració, entre altres, de l’Associació Cultural d’Extremadura i la Casa Cultural Andalucía García Lorca. Les conferències abarcaran temàtiques com la salut, l’eficiència energètica, l’organització i l’equilibri, les voluntats anticipades, l’esport i salut mental o com afrontar l’Alzheimer.

La primera d’elles serà ja aquest mes de novembre. En concret, la xerrada portarà per títol “El bon ús dels medicaments” i anirà a càrrec de M. Carme Mestres, farmacèutica comunitària: serà el 26 de novembre, a les 18h, a l’Associació Cultural d’Extremadura del Vendrell (c/ San Magí, 35).



©2019 Ajuntament del Vendrell