El Vendrell, 9 de novembre de 2021

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet aquest dimarts una visita a les obres que des del passat mes de setembre s’estan duent a terme al Carrer de les Quatre Fonts i el seu entorn.

Martínez ha recordat que l’Ajuntament del Vendrell té com a eix estratègic per als propers anys impulsar diferents projectes de transformació urbana amb l’objectiu de millorar l’atractiu urbà del Vendrell, generar noves oportunitats econòmiques, socials i ocupacionals i incrementar la qualitat de vida de la ciutadania.

Dins d’aquest eix estratègic s’inclouen aquestes obres de reordenació i millora del carrer Quatre Fonts entre el pont de França i el carrer Major, i del carrer de l’Om entre el carrer Quatre Fonts i el carrer de la Cometa.

En concret, amb aquesta actuació l’Ajuntament del Vendrell, pretén els següents objectius:

-Renovar i ampliar el conjunt de serveis bàsics (aigua, clavegueram, electricitat, telecomunicacions...) que permetin fer una gestió més eficient dels recursos de prestació de serveis, reduint consums energètics i evitant pèrdues en xarxes de distribució, així com fomentar la connectivitat tecnològica.

-Donar resposta al Pla de Mobilitat Urbana del Vendrell (2015-2020), que senyala com a prioritària la conversió en ús per als vianants d’aquest espai, dins del conjunt del nucli antic. I és que el carrer de les Quatre Fonts ha representat i representa el carrer que connecta el Pont de França sobre la Riera de la Bisbal amb l’entrada al centre històric del municipi a través del Portal del Pardo.

-Millorar l’atractiu urbà com a estratègia per la dinamització comercial del centre de la Vila, millorant-ne un dels principals accessos i ampliant l’illa de vianants.

-Dignificar aquest espai que correspon a un dels de més interès patrimonial i històric del nucli antic del Vendrell. Aquest espai està comprès entre la riera de la Bisbal amb el Pont de França (infraestructura de l’any 1888 i recollit a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya) i el Portal del Pardo; monument històric, BCIN, i que correspon a un palau dels segles XVI-XVII, d’estil gòtic tardà/renaixentista.

Les obres tenen un pressupost de 554.523, 71 euros, IVA inclòs, i una durada prevista d’uns sis mesos. Aquests treballs han rebut una subvenció del Pla Únic d’obres i serveis de Catalunya de 128.322, 83€ per a l’execució del projecte.©2019 Ajuntament del Vendrell