El Vendrell, 5 de novembre de 2021

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte “El Vendrell sent la Música”, l’estratègia cultural que pretén fer de la música un canal que ajudi a transformar i millorar l’entorn urbà i alhora cohesionar la societat vendrellenca. L’Ajuntament del Vendrell ha rebut una col•laboració de 5.000 euros.
En paraules de la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, el projecte conjuga “dues maneres de posar en valor el patrimoni urbà de la ciutat i redescobrir-la a través de la cultura i del fet musical, tan estretament lligat als seus efectes socials”.
“El Vendrell sent la música” compta amb diferents accions al llarg de l’any: unes de caire divulgatiu i d’altres, concerts i espectacles on la música comunitària s’utilitza com a eina de participació i inclusió.

En concret, per materialitzar el projecte s’han dissenyat diverses accions musicals que porten per nom “In crescendo”, i que tenen lloc en espais per redescobrir el Vendrell, que sovint passen desapercebuts. Algunes de les que s’han dut a terme fins ara en aquest context han estat, per exemple, el concert de The Kojacs Trio a la plaça de Ramona Macipe; el concert De la poesia a l’acord al parc de l’avinguda Baix Penedès amb crta. Sant Vicenç; el concert de Pemi Rovirosa i els Invictes a la Torre del Sebastià de Sant Vicenç de Calders o el concert del trio de corda DoneSStrings al parc del c/ Roquetes amb l’avinguda del Baix Penedès.

De l’àmbit divulgatiu destaquen, per exemple, les converses conduïdes per Gemma Ventura en diversos equipaments culturals per tractar el tema del poder i de la influència que té la música sobre les nostres vides amb convidats com David Bueno; Gerard Quintana, Xarim Aresté, Jesús Rovira, Carlota Baldrís i Montse Meneses.

La música té la capacitat de transformar i despertar noves experiències emocionals, i aquest és l’element que lidera aquesta estratègia. Alhora, sota la premissa que la cultura ens ensenya tolerància, diversitat de mirades, capacitat d’adaptació, elements indispensables per afrontar el segon any de pandèmia que estem vivint.

Amb aquest objectiu segueix creixent el projecte, valorant la dimensió social de la cultura, reconeixent les arts i la cultura i com contribueixen al desenvolupament social dels individus.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil•laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell