El Vendrell, 2 de novembre de 2021

El proper 4 de novembre la Sala de Lectura de Coma-ruga compleix dos anys de funcionament. Nascuda com a extensió de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, amb la finalitat d’apropar els serveis bibliotecaris als barris marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, durant tot aquest temps ha orientat la seva feina a satisfer les necessitats dels usuaris i usuàries d’aquesta zona. Al mateix temps, una de les prioritats de l’equipament ha estat aconseguir la màxima integració en el teixit social i cultural del seu entorn, apropant els seus serveis a públics de totes les edats.

Tot i les dificultats derivades de la pandèmia, s’ha intentat mantenir el màxim nivell d’activitat possible que les restriccions i limitacions de cada moment han permès, buscant sempre les vies per poder continuar oferint els seus serveis, ja fos de forma presencial o virtual. Com a dades significatives que recolzen l’activitat de la Sala de Lectura, un equipament reivindicat de fa temps pel veïnat de la zona, cal esmentar que en aquests dos anys han estat prop de 10.000 les visites rebudes. S’han organitzat 32 activitats, amb una assistència total de gairebé 500 persones, i s’han donat d’alta 360 nous usuaris. Pel que fa a l’ús de l’equipament informàtic de la Sala, han estat més de 5.000 les connexions a internet realitzades fent servir els terminals que hi ha a disposició del públic o bé la xarxa Wi-Fi.

D’altra banda, aquests dos anys han servit per establir lligams comunitaris amb persones, col·lectius o escoles. Ara, amb el progressiu retorn a la normalitat, es vol aprofundir en aquesta línia i donar un pas més en la presència i implicació de la Sala de Lectura amb el seu entorn més directe, tot establint i enfortint els vincles amb entitats i associacions del seu radi d’actuació.

Amb aquest objectiu, s’ha iniciat una campanya per contactar amb els agents socials i culturals de la zona per donar-los a conèixer l’equipament i dissenyar futures propostes en aquelles qüestions que ajudin a establir col•laboracions, amb l’objectiu d’oferir un catàleg d’accions de qualitat als veïns i veïnes dels barris marítims.



©2019 Ajuntament del Vendrell