El Vendrell, 29 d'octubre de 2021

Els municipis que formen part del Penedès Marítim (Calafell, Cubelles, Cunit, l’Arboç i el Vendrell) han acordat avui, en una reunió celebrada el 26 d’octubre de 2021, la celebració del Carnaval 2022 a les dates del 25, 26 i 27 de febrer d’aquest mateix any.

Els cinc municipis han acordat treballar de manera consensuada per regular de manera uniforme una sèrie d’aspectes concrets per tenir un Carnaval lluït que s’adapti a la present situació sanitària.

Dels acords destaquen els següents:

Limitació de participants. Les circumstàncies actuals ens obliguen a limitar la presència de participants per poder assegurar la seguretat de totes i tots. En aquest sentit s’ha acordat limitar la participació a 50 grups com a màxim per municipi i rua. El nombre de participants per grup també es veurà limitat a 120.

El consum de alcohol no estarà permès durant el període de concentració prèvia a l’inici del recorregut.

Els horaris d’inici de les rues seran 18:30h en els casos de El Vendrell, Cunit i Cubelles i 22h a Calafell i Segur de Calafell.

L’ús de mascareta serà obligatori durant tot el recorregut al no poder garantir la distància de seguretat d’1,5m.

A tots els col·lectius que participin a la rua se’ls exigirà una declaració responsable que tots els participants majors de 12 anys tenen el passaport COVID.

Els municipis integrants no permetran la expressió de contingut masclista i LGTBIfòbiques en els nostres carnavals. Aquesta expressió es poden donar en la música, disfresses o actes que reforcin el contingut dels estereotips de gènere, cosifiquin i sexualitzin els cos de les dones i les nenes o siguin ofensius contra la dignitat de les dones, nenes i col·lectiu LGTBI+. En cap cas es permetran actes que constitueixin violència sexual ni de cap tipus cap a les dones i el col·lectiu LGTBI+. Volem uns carnavals SEGURS I LLIURES per les dones i el col·lectiu LGTBI+ de la nostra comarca.

Les inscripcions seran competència de cada municipi, que en les properes setmanes es dirigirà als grups per fer saber quin serà el procediment i les dates d’inscripció.

D’aquesta manera els 5 municipis del Penedès Marítim manifestem la nostra voluntat de celebrar el Carnaval 2022 i anar recuperant la presencialitat als carrers per recuperar una de les festivitats més importants de la comarca.



©2019 Ajuntament del Vendrell