El Vendrell, 14 d’octubre de 2021

Per iniciativa de la Biblioteca Pública Terra Baixa de l’Ajuntament del Vendrell, conjuntament amb el Museu Pau Casals i la Casa nadiua de Pau Casals, amb el patrocini del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, es continua la col·lecció de punts de llibre commemoratius del mestre Pau Casals iniciada l’any 2016.
Any rere any, durant el mes d’octubre i en el marc del projecte “El Vendrell viu Pau Casals” organitzada per l’Associació Pau Casals del Vendrell, es presenta un punt de llibre per anar confeccionant tota una col·lecció: el punt de llibre inclou una frase del mestre i reproduccions d'elements bibliogràfics, discogràfics, museístics, etc. del fons de la Biblioteca o dels museus que participen en el projecte.
El disseny d’aquest any 2021, l’encapçala la frase “Les mares, per natura, són una cosa sublim, però la meva, de mare, cal posar-la en un plat a part” i conté una imatge del Mestre amb la seva mare. S’ha triat la figura de la mare, Pilar Defilló, atès que aquest 2021 fa 90 anys del seu traspàs.
El punt també incorpora reproduccions del programa de mà de l'Associació de Música de Camera de Barcelona de l’any 1921, així com del llibre de Josep Maria Figueres (editor) Homenatge a Pau Casals (1876-1973).
El tiratge de l’edició d’aquest any serà de 80.000 punts de llibres. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei de Biblioteques, els repartirà entre les més de 400 biblioteques de tot el territori català.
Els punts es poden obtenir gratuïtament als museus indicats, a la Biblioteca Pública Terra Baixa i també a la Sala de Lectura de Coma-ruga.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell