El Vendrell, 5 d'octubre de 2021

Aquest dimarts 5 d’octubre la Sala Portal del Pardo obre al públic dues exposicions: d’una banda, una antològica de la Biennal de Ceràmica del Vendrell, amb les obres premiades del 2001 al 2019, i de l’altra, una d’homenatge al poeta Jordi Valls.

Antològica de la Biennal de Ceràmica

El Vendrell, com a punt de referència terrissaire i d’indústries ceràmiques, el 2001 va iniciar diverses activitats amb la voluntat de recuperar i difondre l’art de la ceràmica. Amb la I Biennal de Ceràmica s’encetava un nou projecte per mostrar la producció contemporània de la ceràmica decorativa als Països Catalans. Veient l’acceptació, en la tercera edició es van obrir fronteres i al certamen s’hi podia presentar ceramistes d’arreu del món. A partir d’aquí, la Biennal ha projectat any rere any la nostra vila arreu del món, participant-hi centenars de ceramistes.

En aquesta exposició es pot contemplar la ceràmica de diferents estils i procedències amb els tres premis de cadascuna de les 10 edicions que s’han dut a terme fins ara i veure la creativitat d’uns artistes que s’expressen mitjançant el fang.

Els artistes premiats de les 10 edicions de la Biennal de Ceràmica són: Rosa Cortiella, Alison Tinker, Montserrat Altès, Maria Pallejà, Mónica Fernández, Judith Fernández, François Ruegg, Heitor Figuereido, Concha Régné, Rebecca Maeder, Rachèle Rivière, Petra Benndorf, Rafael Pérez, Eulàlia Oliver, Orly Nezer, Monique Wuarin, Simcha Even-Chen, Tood Shanafelt, Pálma Babos, Andrew Casto, Miguel Molet, Xi Liu, Thérèse Lebrun, Juan Ortí, Isabel Alfaro, Roser Oter, Silvia Granata, Olga Simonova i Mingshu Li.

L’exposició romandrà oberta del 5 d’octubre al 27 de novembre de 2021.

 

Homenatge a Jordi Valls

L’exposició d’homenatge a Jordi Valls conté obres dels artistes M. Carme Rovira, M. Teresa Baltasar, Joan Tuset i Joan Descals, els quals s’han inspirat en la poesia de Valls per fer-ne les seves particulars interpretacions.

Tal i com expliquen ells mateixos en el díptic de la mostra, la Maria Carme Rovira s’ha apropat a una realitat amb contundència, respecte i tendresa amb retrats personalíssims; la Maria Teresa Baltasar, en comunicació amb la natura, ens descobreix una ànima poètica, suau, profunda en els poemes. De la seva banda, en Joan Tuset, jugant amb miralls, transforma la realitat més enllà del consens de les convencions humanes i omple de sentit projeccions ben treballades i en Joan Descals s’apropa al surrealisme, al cubisme, a l’abstracció... i els utilitza com a mitjans per a les seves interpretacions dels poemes, o de les frases d’un poema...

L’exposició romandrà oberta del 5 al 30 d’octubre de 2021.



©2019 Ajuntament del Vendrell