El Vendrell, 5 d’octubre de 2021

El govern municipal ha convocat per al proper dijous 7 d’octubre la Comissió informativa de Serveis Centrals, Hisenda i Especial de Comptes per dictaminar el projecte del pressupost municipal.

La setmana passada l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al programa Per què? de RTV el Vendrell, va descriure els elements principals del projecte de pressupost municipal del 2022, de 58 milions d’euros i amb un increment de 4,6% respecte al de l’any 2021.

El pressupost de 2022 contempla la congelació dels impostos, la recuperació de la despesa i les subvencions a les entitats anterior a la COVID-19 i inversions per un valor 4 milions d’euros.

Segons l'alcalde, "la congelació d’impostos és gràcies a l’esforç fet per la ciutadania durant els moments més durs de la pandèmia, i per la gestió responsable del govern municipal mantenint l’equilibri de les finances i el refinançament del deute aprovat amb el Ministerio de Hacienda".

Les despeses corrents i subvencions a les entitats recuperen els valors anteriors a la pandèmia, amb un increment del 4% i el 8% respectivament respecte a 2021. La despesa en protecció i promoció social continua creixent, per exemple fent realitat la gratuïtat de les escoles bressol. El del Vendrell és el primer ajuntament que amplia els drets fonamentals, en aquest cas, l’edat d’escolarització. Aquesta mesura educativa consolida l’Ajuntament del Vendrell com el de més despesa en protecció social de Tarragona entre 20-50 mil habitants i destacat del conjunt de Catalunya.

El projecte de pressupost manté la línia d’ajuts a autònoms i pimes de 150 mil euros per a aquells que més han patit les restriccions per la Covid19, que se sumen als 300 mil euros ja posats a disposició del comerç i restauració des de 2020 per pal•liar l’impacte econòmic de la pandèmia, amb tres convocatòries d’ajuts i una imminent campanya de bons de comerç.

Entre les inversions destaquen les obres de “peatonalització” del Pont de França, plaça de França i c/ Cristina Baixa, i la nova pista d’atletisme. Es mantenen les inversions dels dos anys anteriors per al Pla renove d’asfalt i voreres, i de millora de l’enllumenat públic. Igualment, es manté la partida d’inversions per a projectes de Participació Ciutadana i la de redacció de projectes; entre altres, per redactar el projecte executiu del Parc del Botafoc. Igualment, i per donar suport a la promoció i projecció dels cultural dels museus del Vendrell, el pressupost contempla una nova aportació de 150 mil euros per a la Vil•la Casals per cofinançar la reforma i actualització, i 50 mil euros al Museu Apel•les Fenosa per a la recuperació dels esgrafiats de la façana del c/ Quatre Fonts.

El projecte de pressupost de 2022 manté la reducció de l’endeutament; que aquest 2021 se situarà en un 64% respecte als ingressos i al final del 2022 en un 59%, amb un total de 31 milions d’euros. L’any 2012 es devien 89 milions d’euros i des de llavors s’ha reduït el deute en 58 milions.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “són els pressupostos de la recuperació, que superen els efectes de la pandèmia sobre les finances municipals, que permeten congelar els impostos i que impulsen els projectes de transformació urbana i social del govern perquè arribin al conjunt dels veïns i veïnes”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell