El Vendrell, 30 de setembre de 2021

Com ja és habitual, el Museu Deu inicia el mes d’octubre amb activitats pedagògiques. Les sales del museu s’omplen d’infants que experimenten, juguen i aprenen amb les obres d’art d’aquest important equipament museístic vendrellenc.

El Museu Deu inicia el curs escolar sent un espai viu i participatiu, vinculat amb la seva comunitat, i el que és més important, sent un museu solidari que acollirà els tres actes organitzats pels Nens del Vendrell dins el seu projecte “Fem pinya”. Aquest projecte, que va néixer amb l’objectiu principal de poder ajudar en forma de beques menjador els infants del Vendrell que més ho necessiten, ha crescut i ha evolucionat amb noves propostes com  dotar de recursos informàtics a infants i joves del municipi i la comarca.

Els diumenges 3, 10 i 24 d’octubre, a les 12 del migdia, al jardí del Museu Deu, tindran lloc els “Tastos solidaris”. Els cellers representats seran L’Apical, Miquel Pons i Jané Ventura amb vins que s’acompanyaran amb embotits de la Xarcuteria Arroyo-Mercat de Calafell i el Vendrell. El tast solidari val 15€ i cal fer reserva prèvia enviant un missatge directe a l’Instagram @nensdelvendrell ja que l’aforament és limitat.

Continuant amb l’entramat solidari, el dijous 7 d’octubre tindrà lloc l’acte de la Primera Setmana de La Mallola. La Mallola és una xarxa formada per set iniciatives de l’economia social i solidària que intercooperen per promoure el desenvolupament local i la transformació ecosocial de la comarca. A les sis de la tarda tindrà lloc a la Sala de les Catifes del Museu Deu la conversa amb Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant i els grups de consum agroecològic Les Garrofes i el Poniol. L’acte és obert a tothom, però cal inscripció prèvia a coopcamp.cat/agenda.

Els dies 8, 9 i 10 d’octubre se celebren les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. El Museu Deu s’afegeix a aquesta iniciativa oferint dues visites comentades a la botiga centenària de queviures “Cal Figueres”, botiga que va funcionar fins al 2012 al carrer de Santa Anna, 31, del Vendrell. De la mà del seu propietari, en Jaume Pau Cañas Figueres, coneixerem objectes curiosos, antics, i fins i tot descobrirem perquè la botiga fou un autèntic temple del llegum.

El divendres 15 d’octubre s’obrirà al públic l’exposició temporal titulada “Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”, una mostra que acollirà un conjunt d’obres d’aquests artistes nascuts el mateix any, però que van interpretar el paisatge de manera ben diferent. Ramon Calsina (1901-1992) i Miquel Villà (1901-1988) dos artistes que comparteixen any de naixement (enguany es celebra el 120è aniversari), que pintaren paisatges catalans, que viatjaren a París, que copsaren el color d’Eivissa, tants punts comuns i alhora dos visions divergents de la interpretació del paisatge, dos llenguatges diferents que contrasten a la Sala d’exposicions temporals del Museu Deu. L’exposició es podrà visitar de manera gratuïta fins al 9 de gener de 2022 en l’horari del museu.



©2019 Ajuntament del Vendrell