L’alcalde Kenneth Martínez posa de relleu que aquesta congelació d’impostos és gràcies a l’esforç col·lectiu realitzat per la ciutadania durant la pandèmia.

El Vendrell, 29 de setembre de 2021 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al programa Per què? de RTV el Vendrell ha descrit les línies mestres del projecte de pressupostos municipals del 2022 que el govern està ultimant. En aquesta línea ha anunciat que el govern municipal ha decidit congelar els impostos municipals per al proper 2022.

Aquesta congelació d’impostos és possible gràcies a l’esforç col·lectiu de la ciutadania, la gestió responsable del govern durant la pandèmia per mantenir l’equilibri de les finances i el refinançament del deute aprovat a través del Ministeri d’Hisenda. Les despeses corrents augmenten fins arribar a nivells anteriors de la pandèmia.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, posa de relleu que “aquesta congelació d’impostos és gràcies a l’esforç col·lectiu realitzat per la ciutadania durant la pandèmia”. També destaca que “hem superat moments complicats i ho hem fet mantenint la cohesió social amb projectes com la gratuïtat de les escoles bressol i els ajuts a autònoms i PIMES, sense deixar a ningú enrere”.

Per últim, ha destacat que “el govern municipal ha seguit avançant, tot i la pandèmia, per seguir transformant el Vendrell i per fer arribar aquesta transformació urbana i social a tots els veïns i veïnes”.

La despesa en protecció i promoció social continua creixent, en aquest cas per fer realitat la gratuïtat de les escoles bressol. El del Vendrell és el primer ajuntament que amplia els drets fonamentals, en aquest cas, l’edat d’escolarització.

Aquest projecte de pressupost manté la reducció de l’endeutament, que se situava en 89 milions d’euros l’any 2012 i que baixarà fins la xifra de 31 milions d’euros l’any 2022, és a dir, en 10 anys el deute municipal ha baixat en un 65% (58 milions d’€). Es treballa en uns pressupostos per a la recuperació, per superar els efectes de la pandèmia sobre les finances públiques i que impulsen els projectes de transformació urbana i social.©2019 Ajuntament del Vendrell