El Vendrell, 21 de setembre de 2021

 

La programació del Temporada torna aquest octubre, amb una programació trimestral que inclou un total d'11 espectacles. D'aquesta manera, després del Temporada estiu, es reprèn l'activitat cultural amb una programació dirigida a públics molt diversos i edats diferents.

La primera cita és al Teatre Àngel Guimerà, el dissabte 2 d'octubre, amb un equip d'actors coneguts com Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar, que portaran a escena 'Alguns dies d'ahir'. Una obra que transmet els moviments socials i polítics viscuts a Catalunya des del 2017: dubtes, preguntes, els anhels i els patiments que els va provocant als protagonistes tot allò que se succeeix als carrers.

Els propers seran els Blaumut, que arribaran a l'Auditori Pau Casals el dissabte 9 d'octubre, presentant el seu darrer treball discogràfic, 0001. Es tracta del seu quart disc d'estudi després d’Equilibri, l'exitós debut amb El Turista, i la confirmació amb El primer arbre del bosc. En directe, Blaumut s’ha revelat com una banda imaginativa, amb la capacitat per reinterpretar les seves cançons, adaptant el seu repertori a la perfecció a diferents tipus de formats i escenaris, girant amb naturalitat per teatres, auditoris, sales i festivals, oferint sempre un espectacular directe.

Seguidament arriba la setmana de la Fira de Santa Teresa i, com és tradició, la programació inclou el concert amb la gralla com a protagonista, enguany al Teatre Àngel Guimerà. En aquesta ocasió, 'Al Vendrell, les gralles' és un concert renovat de gralles, interpretat per dos grups joves que acorden el repertori tradicional de principi del segle xx amb la modernitat de noves composicions del xxi.

El dissabte 23 d'octubre serà el torn de 'Pegados, el musical', al Teatre Àngel Guimerà. Una esbojarrada història, altament còmica, i, per sobre de tot, musical, protagonitzada per dos joves que es coneixen una nit, en una discoteca.

L'endemà diumenge dia 24, els Aupa Strings actuaran a l'Auditori Pau Casals, presentant 'String Juke Box'. Aupa Strings és violí, és viola, és violoncel, és música clàssica; però també és rock, funky, jazz, reggae, composició, teatre, joc, humor i provocació. Una agrupació que traspassa les barreres de la tradició. 'String Jukebox' és un espectacle participatiu on el públic adquireix un paper protagonista.

Ja al novembre, el dia 6, a l'Auditori Pau Casals, Jewish and Gypsy Sounds oferirà un recorregut pels sons jueus i gitanos en diferents àmbits de la vida. Musica clàssica, religiosa, folklore, festiva i popular interpretada per un violí i piano. Un recull d’obres significatives i que han esdevingut autèntics himnes.

El públic infantil també forma part habitualment de la programació del Temporada, i en aquesta ocasió, l'espectacle és amb un personatge molt conegut entre els més petits. Una adaptació teatral d’ 'El Monstre de Colors', l’obra d’Anna Llenas amb més de 300.000 còpies venudes i traduïda a 16 idiomes. Serà al Teatre Àngel Guimerà el diumenge 7 de novembre, en doble sessió, a les 12h i a les 17.30h. Una posada en escena plena de poesia visual i música que ens ajudarà a connectar amb cada emoció.

La següent setmana, el dissabte 13 de novembre, al mateix Teatre Àngel Guimerà, la productora Atalaya Teatro portarà a l'escenari 'Madre Coraje', una venedora de quincalla oportunista, cínica i segura de si mateixa que, en plena guerra, va d'un territori a un altre canviant de bandera. La seva meta és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir els seus tres fills. Un muntatge que ha rebut molts premis i nombroses nominacions als Premis Max d’Arts Escèniques.

La música serà la protagonista el dissabte 20, a l'Auditori Pau Casals, on aterrarà The Gramophone Allstars Big Band, una formació que busca incansablement el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans. En aquest concert presenten el seu últim treball Love letter, una carta d'amor dirigida als Skatalites.

Sota la direcció musical de Genís Bou, The Gramophone Allstars compta en la seva alineació amb alguns dels joves talents més sol·licitats de l’escena jazzística catalana.

'Classe' serà la següent representació teatral que arribarà al Teatre Àngel Guimerà, amb actors i actrius reconeguts de l'escena catalana. L'argument gira al voltant del fill de la Sarah i el Brian, que amb 9 anys, l'escola li recomana assistir al psicòleg. Aquest fet comportarà una trobada entre pares i professor que mostra una triple confrontació divertida i punyent on xoquen les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l'hora de relacionar-nos: a l'escola, a la parella, a la família.

Per a tancar la programació de tardor, el vendrellenc Cor Zóngora protagonitzarà el concert 'La vida és un bolero', al Teatre Àngel Guimerà. 'Angelitos negros', 'Ansiedad', 'Alma corazón y vida' o 'La Paloma' seran alguns dels títols que es podran escoltar i que volen ser un homenatge a les veus d’Antonio Machín, los Panchos o Omara Portuondo, i de tants i tants intèrprets que ens han fet estimar aquest repertori.

Per a poder oferir descomptes a les persones que volen comprar entrades per a més d'un espectacle, existeixen els abonaments total jove, a la carta o total. Tres modalitats diferents en funció del nombre d'espectacles que es vulguin: a la carta (de 4 a 8 espectacles, amb un estalvi del 35 %), l'abonament total (8 espectacles amb un 40%), i l'abonament jove (50% per a descompte a menors de 25 anys, per a la compra d'entre 4 i 8 espectacles).

Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 24 de setembre, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l'EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 a 13h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell