El Vendrell, 15 de setembre de 2021

Avui la regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha fet balanç de com es treballa la inclusió en l’àmbit educatiu des de l’Ajuntament del Vendrell conjuntament amb entitats com la Comissió Inclusiva del Pla Educatiu d’Entorn (PEE).
Amb aquesta Comissió Inclusiva del PEE, de la qual en formen part 16 entitats, s’ha treballat perquè als Casals d’Estiu s’hagin pogut contractar 18 vetlladors per a 31 infants que han necessitat una atenció especial i en la formació d’aquestes persones per desenvolupar la seva tasca. Aquest reforç de vetlladors es continuarà fent durant aquest curs en les activitats extraescolars que s’organitzen des de l’Ajuntament.  A l’hora de fer les inscripcions a les activitats extraescolars, les famílies s’hauran de posar en contacte amb el PEE i explicar les necessitats dels seus fills i filles.
Des de la Regidoria d’Educació també s’ha treballat amb la Regidoria de Serveis Socials en el servei de transport adaptat i en les beques menjador per a tots els infants del Centre d’Educació Especial Garbí que ho necessitin. Pel que fa a les beques menjador s’ha comptat amb el projecte Fem pinya promogut per la colla castellera Nens del Vendrell.
I a les escoles bressol municipals, amb l’augment de les matriculacions amb motiu de la gratuïtat del P2, hi ha més infants amb necessitats educatives especials i, per tant, s’ha hagut d’incrementar el nombre de vetlladors, passant de 2 a 4.
Silvia Vaquero ha destacat que “des de la Regidoria d’Educació treballem de forma transversal amb diferents regidories de l’Ajuntament, i conjuntament amb entitats com la Comissió Inclusiva del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell, per incrementar els recursos humans i econòmics perquè la inclusió en l’àmbit educatiu sigui una realitat al nostre municipi”.©2019 Ajuntament del Vendrell