El Vendrell, 15 de setembre de 2021


Si aquest estiu la Fundació Apel·les Fenosa s’ha mantingut activa amb la restauració i inauguració de la consolidació dels esgrafiats de les façanes del Portal del Pardo, i la cessió de l’escultura “Tempesta perseguida pel Bon Temps” al Vendrell, ara obre el curs amb la continuació de la rehabilitació del palau renaixentista amb la mirada enfocada a la intervenció en els esgrafiats de la façana que dona al pont de França i la celebració del vintè aniversari de l’obertura del museu.
Comencen les activitats aquest proper dimecres dia 15 de setembre amb la inauguració d’una exposició a la Galeria Marc Domènech de Barcelona que posa en paral·lel l’obra de Fenosa amb la del poeta Henri Michaux, que va ser amic seu als anys 20 a París.

A mitjans d’octubre s’inaugurarà al Vendrell LA COL·LECCIÓ FOTOGRÀFICA “FORVM” DE CHANTAL GRANDE I DAVID BALSELLS, un recorregut i homenatge a una de les col·leccions fotogràfiques privades més rellevants de Catalunya i que es conserva a terres tarragonines. Cal recordar que Fenosa va ser íntim amic de Brassaï, Man Ray, Izis, Savitry, Català Roca o Jean Marie del Moral.

En aquest darrer trimestre de l’any està prevista l’edició del DICCIONARI FENOSA, que il·lustra i explica els noms propis imprescindibles per conèixer la vida de l’escultor.

 

Foto: © Jean Marie del Moral - Taller d’Apel·les Fenosa, Bd. Saint Jacques, París, 1981. 



©2019 Ajuntament del Vendrell